Uređuje se gradski park u Boru

U gradskom parku u Boru u toku su radovi na uređenju i asfaltiranju pešačkih staza, nakon čega je planirano postavljanje novih klupa i obnavljanje rasvete.

Foto: Grad Bor

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, zajedno sa saradnicima, obišao je gradilište kako bi se upoznao sa napretkom radova.

On je tom prilikom najavio i dalje projekte, ističući da je Bor sada veliko gradilište: Gadonačelnik je istakao da je za kapatalne investicije ove godine iz budžeta izdvojeno 3,2 milijarde dinara, od čega za uređenje putne infrastrukture 750 miliona dinara.

Foto: Grad Bor

„Kao što smo obećali pre pet-šest meseci krenuli smo u rekonstrukciju centralnog gradskog parka. Ovde ćemo dobiti nove sataze, nove klupe urađene po standardima kako se to zahteva i kako treba da ima grad Bor. Više nema ni dima pa će u centralnom gradskom parku moći i da se sedi i da se uživa u ovom delu grada“, kazao je Milikić

Gradonačelnik je takođe najavio planove za uređenje platoa ispred Doma kulture, dodajući da će uskoro biti raspisana javna nabavka za ove radove. Cilj je stvoriti atraktivan prostor koji će biti ponos grada i omogućiti građanima da uživaju u kulturnim i društvenim aktivnostima.

Foto: Grad Bor

„Ono što nas čeka u narednih nekoliko dana je raspisivanje javne nabavke za uređenje platoa ispred Doma kulture i želimo da zaista naš ovaj najlepši deo grada uredimo, da imamo mesto kojim ćemo se ponositi pre svega svi kao Borani, ali isto tako i da ostavimo mesto gde mogu i naši roditelji i deca i prijatelji da prvode vreme i da uživaju u lepotama Bora. Nastavićemo i naredne godine kroz sistem održavanja grada, investicije za uređenje i putne infrastrukture i vodovoda i kanalizacije, svega onoga što od nas građani traže“, zaključio je Milikić.