Uručene zahvalnice poverenicima civilne zaštite u Boru

Međunarodni dan civilne zaštite obeležen je danas u Boru svečanom sednicom Štaba za vanredne situacije na kojoj su dodeljena priznanja poverenicima civilne zaštite iz borskih seoskih mesnih zajednica.

Njima su uručene zahvalnice kao znak pažnje za angažovanje i doprinos lokalnoj zajednici u kriznim situacijama.

Prema oceni Štaba aktivnosti poverenika bile su ključne tokom vanrednog stanja i borbe sa koronavirusom, ali i u drugim situacijama kada je trebalo pružiti pomoć građanima.

„Naši poverenici su u teškim vremenima, koje je sada iza nas, bili u stalnom kontaktu sa meštanima i, u saradnji sa našom vatrogasno-spasilačkom jedinicom i gradskim službama, uvek pravovremeno reagovali u skladu sa situacijom na terenu kako bi naši sugrađani bili sigurni i bezbedni, i time pokazali da zajedno sa gradom brinu o svojim sugrađanima.

Ne mogu, a da ne pomenem da ovi ljudi to rade isključivo volonterski, iz ljubavi prema mestu u kome žive i sa željom da pomognu svojim sugrađanima, a ja mogu da budem ponosan što smo u teškim trenucima pokazali solidarnost, odgovornost i jedinstvo, što ćemo nastaviti da činimo i u vremenima koja su pred nama“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Poverenici su istakli značaj ovako organizovanog Štaba za vanredne situacije i pohvalili komunikaciju sa nadležnim službama koja omoguća da se brzo reaguje i pomogne građanima kojima je pomoć u kriznim situacijam najpotrebnija.