Uručeni sertifikati polaznicima obuke za zavarivače, sa atestom lakše do posla

1
779

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru uručila je danas sertifikate polaznicima obuke za zavarivače.

Obuku za jedno od najtraženijih zanimanja u Srbiji uspešno je završilo sedam polaznika iz Bora, koji su ujedno dobili ateste za zavarivanje REL postupkom.

Polaznici su bili nezaposleni bez kvalifikacija ili dugoročno nezaposleni, a koliko su sertifikovani zavarivači traženi na tržištu rada pokazuje podatak da je troje od njih sedmoro omah po završetku obuke pronašlo zaposlenje.

“Obuka je realizovana od polovine juna do poslednjeg dana avgusta. Podrazumevala je 360 školskih časova od kojih je 120 bilo teorijske i 240 praktične nastave. Polaznici sa ovim sertifikatom i atestom mogu konkurisati za posao u zemlji i inostranstvu”, kaže Bojan Marković, organizator obrazovanja odraslih.

Borska filijala NSZ organizovaće do kraja godine stručna osposobljavanja za pekare, frizere i pica majstore.

Obuka za zavarivače je sprovedena u okviru projekta “EU podrška Nacionalnoj službi za zapošljavenje” u saradnji sa “Akademijom Oksford” i firmom “Ivko metal”.

1 KOMENTAR

  1. Vrte se godinama jedni te isti ljudi na tim obukama jer se biraju prema duzini staza cekanja na birou .Tako se na volseban nacin nagraduju oni koji u stvari ne traze posao a kaznjavaju oni koji ga traze jer oni koji traze posao povremeno ga i nadju a nisu recimo zbog rada u inostranstvu u mogucnosti da se redevno javljaju na biro jer je to i rad na crno a biro za zamajavanje ih hladnokrvno obrise sa spiska i resetuje im cekanje na nulu.I sam sam pokusavao da se dokopam obuke za varioca svojevremeno i nikad nisam prosao a po recima likova koji su dobili pravo na obuku imaju vise sertifikata i prekvalifikacija jer uvek imaju najvise bodova zahvaljujuci tome sto zapravo ne rade nisu prinudjeni da se snalaze i u mogucnosti su da se redovno jave zavodu.STRASNA OBMANA SLUZBE ZA STVARANJE SOCIJALNIH SLUCAJEVA.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here