Uspešno održana radionica “Zaustavimo govor mržnje” u Boru

5
6

U nedelju, 27. avgusta, ekipa portala “Bor030” uspešno je realizovala radionicu “Zaustavimo govor mržnje”, kao jednu od aktivnosti No Hate Speech kampanje koja se sprovodi u našem gradu.

IT centar u Boru primio je za vikend mlade željne novih znanja i svesne prisutnosti problema govora netolerancije, diskriminacije i mržnje u našem društvu.

Radionica podeljena na 6 aktivnosti pružila je svim prijavljenim učesnicima dovoljno znanja da preventivno deluju i budu dalji nosioci kampanje koja se sprovodi u gotovo čitavoj Evropi.

Inače, sama jednodnevna edukacija, ali i sve ostale aktivnosti koje ekipa portala realizuje na temu govora mržnje deo su projekta Zaustavimo mržnju, koji sprovode Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) i Institut za medije i različitosti – Zapadni Balkan, uz podršku Evropske omladinske fondacije (EYF). Takođe, projekat je deo i No Hate Speech kampanje Saveta Evrope.

5 KOMENTARA

  1. Dali se govorilo o mržnji prema nama Srbima od strane prozapadnih “demokrata ”

    Dali laži se smatraju govor mržnje ili ne ??

  2. Poštovani Jorga,
    Prate itekako, ali su mladi od 15 do 30 godina uglavnom nezainteresovani za dodatno neformalno obrazovanje, a i mi nismo raspisali veliki konkurs zbog sredstava koje imamo na raspolaganju.

    Srdačan pozdrav,
    Organizacija “Bor030”

  3. Dali se raspravljalo o američkoj politici . Zar njihova politika nije pravi primer govora mržnje.
    Verovatno nije jer se njigovim popišanim dolarima i vode ovakve posrane akcije
    Dokle više te budalaštine koje plasiraju prozapadni satanisti
    Neka se obeodani odakle dolaze sredstva za ovakvo zamajavanje narodnih masa

  4. evo malo kako se širi govor mržnje i to na veliko

    Pokojni Zbigniew Brzezinski je davno pre 2017. godine pisao otprilike isto.

    ”Današnja Rusija je ista jezgra Zemlje – Heartland, koju je u prošlosti koncipirao Halford Mackinder. Heartland se mora poraziti i podeliti na komade, jer je to ključ američke globalne hegemone”, napisao je Brzezinski.

    ”Rusija mora biti podeljena na tri zasebne države. Jedna sa sedištem u St. Petersburgu, druga sa sedištem u Moskvi i treća u Sibiru se moraju podeliti u zasebne države. Resurse tih zemalja ne bi raspolagala Rusija, nego civilizirani svet”, rekao je jednom od svojih intervua Brzezinski.

    Naravno, ”civilizirani svet” je lepši izraz američku hegemoniju, najčešće upotrebljavan u Sjedinjenim Američkim Državama, među vazalima Vašingtona i ruskoj ”petoj koloni”.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here