Uvid u birački spisak do 17. avgusta

Opština Majdanpek pozvala je birače da u susret lokalnim izborima, zakazanim za 2. septembar, izvrše uvid u birački spisak, ali i da podnesu zahtev za upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku podataka u Jedinstvenom biračkom spisku.

Majdanpek panorama
FOTO http://bitno.rs

Svi građani opštine Majdanpek, kao i oni koji će 2. septembra biti punoletni, uvid u birački spisak mogu da izvrše svakog radnog dana od 7 do 15 sati u zgradi Skupštine opštine, u prizemlju u kancelariji broj 1 do 17. avgusta do ponoći kada će Jedinstveni birački spisak biti zaključen.

Uvid u birački spisak može da se izvrši i elektronskim putem na sajtu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Opštinska uprava upisuje birače u Jedinstveni birački spisak do njegovog zaključenja, a od njegovog zaključenja pa sve do 72 časa pre održavanja izbora upisuje Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Od proglašenja izborne liste, pravo na uvid i na podnošenje zahteva za promenu u biračkom spisku ima i podnosilac izborne liste ili lice koje on ovlasti, po istom postupku po kome to pravo imaju i građani. Uz zahteve se prilažu ovlašćenje i potrebni dokazi.