Uvodi se naplata parkiranja u Boru: Gradska vlast planira da parking servis počne da radi sredinom oktobra

Naplata parkiranja u Boru uskoro će biti uvedena kako bi se, prema rečima nadležnih, rasteretio uži deo grada i rešili problemi sa neorganizovanim parkiranjem.

Na osnovu Odluke o parkiralištima, koja je usvojena na poslednjoj sednici Skupštine grada Bora, pristupilo se implementaciji sistema za naplatu i kontrolu parkiranja, navedeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici grada.

U Gradskoj upravi predstavljen je sistem „Sken kar“, koji će, kažu u lokalnoj samoupravi, trajno rešiti problem sa neorganizovanim i bahatim parkiranjem u glavnoj ulici.

Planirano je da se uredi osam parking prostora, sa ukupno 467 parking mesta.

U narednom periodu, na predviđenim parkinzima će se sprovoditi radovi na demarkaciji, markiranju i postavljanju vrtikalne signalizacije kako bi se omogućila naplata parkiranja.

Cenovnik ovih usluga naći će se na narednoj sednici Skupštine grada Bora i plan je da parking servis počne sa radom već sredinom oktobra.

U početnoj fazi, građani će biti obavešteni i upozoreni prilikom nepropisnog parkiranja, a kasnije će pripadnici Komunalne milicije biti ovlašćeni da izdaju kazne za parkiranje van obeleženih parking prostora. Osim toga, kazne će se izdavati i za parkiranje na zelenim površinama, pešačkim prelazima i za zaustavljanje na ulici.