Valakonje: Žena izgorela u pokušaju da spasi zapaljenog muža!

Stevan Lukić (66), koji se polio benzinom i zapalio, zadobio teške opekotine, supruga Veselinka (66) poginula pošto joj je plamen zahvatio celo telo.

hitna-pomoc-sanitet

BOLJEVAC – Tragedija se dogodila u četvrtak uveče u domaćinstvu Lukića.  Veselinka Lukić (66) poginula je, a njen suprug Stevan (66) zadobio je teške opekotine u požaru koji se dogodio u dvorištu njihove kuće u selu Valakonje kod Boljevca.

Prema prvim informacijama, Steva se polio benzinom i zapalio, a njegova supruga je stradala pokušavajući da ugasi vatru i da ga spase, ali ju je zahvatio plamen i ona je izgorela.

Komšinica Ruža Lukić (63) svedok je ove nesvakidašnje nesreće.

Krenula sam kod komšija kad sam čula kako Stevan zapomaže. Pritrčala sam i našla ga u bari garavog i krvavog po licu i gornjem delu tela. Bio je go, kao od majke rođen. U žabokrečini, u bari kod njihove kuće potražio je spas od brojnih opekotina. Stevan mi je rekao: „Polio sam se benzinom i kresnuo plamen da se zapalim, ali je Veselinka pokušala da me gasi, pa se vatra prenela i na nju. Zovi našu decu da nam upale sveće i podignu spomenik.“, rekla je Ruža.

Shvativši da je reč o ozbiljnim povredama, Ruža je izvukla Stevana i ostavila ga pored bare, pa otrčala do svoje kuće, udaljene nekoliko stotina metara, da pozove Hitnu pomoć. Kad se vratila posle dvadesetak minuta, zatekla je Stevana ogrnutog ćebetom ispred kuće.

Pitala sam gde je Veselinka, ali me je vukao u sobu da mi objasni šta se desilo. Otrgla sam se i vratila u dvorište i imala sam šta da vidim. Pored stepenica nalazilo se skoro ugljenisano Veselinkino telo. Videlo se da joj vatra nije zahvatila samo noge. Užasnula sam se i zadrhtala, pa ponovo otrčala svojoj kući, odakle je ćerka pozvala policiju i Hitnu pomoć – priča Ružica.

U hodniku kuće gde je buknula vatra pronađena je plastična kantica u kojoj su bili tragovi pet litara benzina, a u tom trenutku bila je prazna. Istražni organi proveravaju njegovu izjavu zbog bojazni da je Stevan i Veselinku polio benzinom, pa kresnuo šibicu, kao i da li je žena pokušala u panici da iz hodnika istrči do česme pred kućom, što pokazuju tragovi gareži. Zasad se zna samo da je Stevan brzo svukao upaljenu odeću i go otrčao u baru da ugasi vatru na sebi.

(Kurir)