Vanredna situacija u Zaječaru zbog pretećih poplava

1
129

Beli Timok se kod Vratarnice već izlio, a očekuje se i novi poplavni talas visine metar i po koji stiže iz pravca Knjaževca.

Štab za vanredne situacije u Zaječaru obavestio je građane da se na najkritičnija mesta postavlja oko 5.000 džakova sa peskom. Iz Grliškog jezera ispušteno je dva miliona kubika vode, pa je sve spremno za prihvat otopljenog snega i bujičnih voda iz podtupižničkog područja.

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara uputio je upozorenje meštanima naselja Višnjar, s obzirom da se  od 17 sati pa nadalje očekuje izlivanje reke, izbijanje podzemnih voda i slivanje otopljenog snega sa obližnjih brda, da najhitnije belu tehniku, dušeke, nameštaj i druge stvari podignu na spratove kuća i gde to nije moguće da sklone na sigurno mesto, kao i da evakuišu stoku, iako nije dozvoljeno njeno držanje.

U slučaju izuzetne potrebe, istakao je Ničić, radi spasavanja ili evakuacije, neophodno je javiti se Štabu na broj 019/421-597.

Inače, Štab za vanredne situacije doneo je odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji Zaječara od 27.februara, ali i doneo novu o uvođenju vanredne situacije na delu teritorije zbog opasnosti od izlivanja Belog Timoka, Crnog Timoka i Timoka.

Vanredna situacija proglašena je za teritoriju Vratarnice, Grljana, Prve Mesne zajednice „Timok“, kao i desne obale Belog Timoka. Među najugroženijima od pretećih poplava i izlivanja reka su i Izvorski put, kao i sela Vražogrnac, Gamzigradska banja i Zvezdan. Vanredna situacija odnosi se i na selo Trnavac zbog eventualnih bujičnih voda koje se slivaju sa okolnih brda.

 1 KOMENTAR

  1. Mao sto je vec danas napisano u clanku o SADA ZAVEJANIM KLADOVU I NEGOTINU ..koji .su vec bili odseceni od Srbije i sveta u katastrofalnim poplavama pre par godina…A sada ja ,ne daj Boze ,mozda na redu ponovo i Zajecar…SAOBRACAJNI KORIDORI..(autoput i zeleznicki koridor )…osim sto bez njih NE POSTOJI demografski,ekonomski ,socijalni oporavak NI U JEDNOM JEDINOM REGIONU u Evrropi,svetu i Srbiji….SLUZE I DA U VANREDNIM I LOSIM METEROLOSKIM prilikama citavi regioni NE OSTANU ODSECENI OD SVETA….Priroda sama uci gradjane Istocne Srbije i Timocke krajine..i OVAJ ZNACAJ ..KORUDORA ISTOK…KADA I GDE.. su gradjani Timocke krajine culi od tzv,,celnika,, svojih opstina i jedinog(po ststusu) Grada Zajecara…da su izgovorili KORIDOR ISTOK….Nikada ..za vise od 10 godina…KOJA stranka je u ovoj predizbornoj kampanji u Boru ..i samo.izgovorila ime ovog koridora,bez koga oporavak Istocne Srbije,Timocke krajine i Borskog okruga i Bora…NE POSTOJI….NIJEDNA…..Danas je dan predizborne tisine i glasanja…Ali i BZUDJENJA.. ..KO to blokira i ,,zamrzava,,,, celnike,,opstina i gradova i okruga.. Istocne Srbije da vec godinama i godinama..u mandatima 5(PET) VLADA..)…NE SMEJU DA IZGOVORE IME ,,KORIDOR ISTOK,,.. KO…? …Ne pada sneg da pokrije breg…

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime