Vatrogasci spasioci izveli taktičko-tehnički zbor na platou Doma kulture u Boru [FOTO]

U okviru nedelje obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije, pripadnici Vatrogasno spasilačkog bataljona Bor na platou Doma kulture izveli su taktičko-tehnički zbor i pokaznu vežbu tehničke intervencije sa opasnim materijama i tehničke intervencije u saobraćaju.

Vatrogasci spasioci pokazali su svoje znanje, vatrogasne sprave, vozila i opremu kojom raspolažu i sa kojom rade.

Vatrogasci su, kaže gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, hrabri i odgovorni ljudi koji uvek brinu o nama, a zadatak grada Bora je da brine o njima, njihovim uslovima rada i da im omogući da što bolje obavljaju svoj posao.

„Danas nam naši hrabri momci i devojke vatrogasci pokazali koliko su spremni da aktivno učestvuju u izazovima. Čestitam im na uspešno izvedenoj vežbi, pokazali su da su jedni od najspremnijih u Srbiji. Naš zadatak je da nastavimo da radimo ono što smo radili prethodnih godina, a podsetiću da smo u protekle dve godine Vatrogasnu spasilačku jedinicu opremili kompletnom opremom i obezbedili tri nova najsavremenija vozila kako bi uvek bili tu za naše sugrađane”, ističe Milikić.

On je dodao da su pokazne vežbe veoma korisna stvar za decu koja mogu da vide kako funkcioniše sistem zaštite i spasavanja.