Velika pobeda košarkašica „Rudara 1903“ u konkurenciji juniorki

U trećem kolu Kvalitetne lige za juniorke u borbi za odlazak na završni turnir za prvaka Srbije, košarkašice „Rudara 1903“ nadigrale su apsolutnog favorita, ekipu „Studenta“ iz Niša i pobedile ih rezultatom 78:67 (17:19, 26:17, 14:18, 21:13).

Borske košarkašice su, iako u oslabljenom sastavu, izašle hrabro na teren i pokazale neverovatnu energiju i želju za pobedom protiv ekipe koja u svom sastavu ima nekoliko igračica koje već imaju prvoligaški status. Ni u jednom segmentu igre nisu pokazale slabost, pa su već od starta utakmice pokazale igračicama ŽKK „Student“ iz Niša da im gostovanje u Gradu Boru neće biti lako.

Sve devojke su bile izuzetno raspoložene za igru, a najbolji strelci su bile Mila Milojević sa postignutih 27 koševa i Milica Jovanović sa 24 koša. Kapiten na ovoj utakmici bila je Marija Ristić koja je dala 15 koševa, a još su se upisale i Elena Janošević sa 10 i Mila Cvetković i Bojana Ristić sa po jednim košem.

Da bi košarkašice „Rudar 1903“ uspele da se plasiraju na završni turnir za prvaka Srbije potrebno je da u Nišu pobede ili izgube sa manje od 11 poena razlike, čime bi ostvarile nestvaran uspeh.