Veliki problemi zbog poplava na području Negotina

Jaka kiša na području Negotina dovela je do velikih problema, a nadležni razmjišljaju i o evkuaciji meštana dva sela – Samarinovac i Dušanovac.

Ilustracija/Twitter @maroje5
Ilustracija/Twitter @maroje5

Predsednik opštine Negotin Jovan Milovanović izjavio je Tanjugu da je jaka kiša izazvala velike probleme i dovela do bujičnih vodotokova u selima Urovica, Slatina, Nizija, Dušanovac i Samarinovac.

Milovanović je rekao i da, po podacima sa terena, nema životno ugroženih građana, a da se razmišlja „o mogućnosti evakuacije stanovnika sela Samarinovac i Dušanovac„.

On je naveo da je odluka o uvođenju vanredne situacije doneta u 13 sati „jer je od 11 do 12 sati palo 50 litara kiše po kvadratnom metru, a od jutros ukupno 65 litara po kvadratu„.

„Trenutno radimo na skretanju tokova vode koji se kreću po saobraćajnicama i prema objektima građana, a saradnja sa Sektorom MUP-a za vanredne situacije je dobra“, rekao je Milovanović.

Sikolska reka i Čubrica izlile su se iz korita i poplavile oba puta prema negotinskom selu Mokranju, tako da su meštani tog sela odsečeni od ostatka opštine.

Poplavljeno je više od 50 domaćinstava, a većinski su trenutno prazne kuće, jer se veliki broj stanovnika ovog sela nalazi na privremenom radu u inostranstvu.

Kritična situacija je, takođe, i u selu Srbovo, jer je od juče na teritoriji opštine Negotin palo oko 45 litara kiše po metru kvadratnom.

(Tanjug/Blic/Bor030)