Veliki uspeh borskih karatista, iz Vrnjačke Banje doneli više od 60 medalja

Karate klub „Sreido Dojo“ i Sportsko karate udruženje „Tang Soo Do“ iz Bora ostvarili su fantastične rezultate na takmičenju „Kraljevački pobednik“ održanom 28. marta.

Takmičenje je zbog zauzetosti sale u Kraljevu za potrebe vakcinacije održano je u Vrnjačkoj Banji. Učeće je uzelo 26 klubova sa oko 250 takmičara.

Borski Karate klub „Sureido Dojo“ u izuzetno jakoj konkurenciji zauzeo je prvo mesto u generalnom plasmanu klubova sa ukupno 38 osvojenih medalja.

Drugo mesto pripalo je klubu „Kaishin“ iz Šabca dok je treća bila beogradska „Crvena zvezda“.

„Sureido Dojo“ je nastupio sa 28 takmičara u 50 disciplina tradicionalnog karatea.

Najuspešnija takmičarka iz redova borskog kluba bila je Jana Rajić iz Brestovca, četvorostruka državna prvakinja u tradicionalnom Fudokan karateu za 2020 godinu. Ona je na ovom takmičenju osvojila 5 medalja od 6 disciplina u kojima je nastupala.

Odlične nastupe imali su i Nina Petrović, Emilija Stanijević, Aleksandar i Sofija Mejlanović, Nikola Tomić, Anđela Dimitrijević, Mia Miletić, Teodora Pavlović i Mile Baraković.

Naredno takmičenje koje očekuje članove kluba Sureido Dojo je Regionalni Fudokan Makoto Kup koji ce biti održan 18. aprila u Boru.

Sportsko karate udruženje „Tang Soo Do“ predstavilo se sa 15 takmičara u mlađim kategorijama.

Mlade borske karateke su ostvarile zapažen uspeh, osvojeno je 23 medalja – 10 zlatnih, četiri srebrne i devet bronzanih.

U generalnom plasmanu klub se plasirao na visoko šesto mesto, što se smatra izuzetnim uspehom, jer je ovo tek drugo takmičenje na kome je SKU „Tang Soo Do“ uzeo učešće od osnivanja.

Treneri i uprava kluba ne kriju zadovoljstvo ovim velikim uspehom, uprkos poteškoćama oko izvođenja treninga zbog aktuelne epidemiološke situacije u proteklom periodu.

„U narednom periodu radiće se na daljem omasovljenju članstva, dok će sa takmičarima raditi na intenzivnijim pripremama za naredna takmičenja u prolećnoj sezoni“, kažu iz SKU „Tang Soo Do“.