Više od 130 nepopunjenih mesta na Tehničkom fakultetu u Boru čeka brucoše

1
546

Nakon prvog upisnog roka, na Tehničkom fakultetu u Boru ostao je veliki broj nepopunjenih mesta za buduće brucoše, i to na sva četiri studijska programa.

Ukupno 135 mesta ostalo je na borskom fakultetu nakon prvog kruga konkursa za upis na osnovne akademske studije. Mesta ima i na budžetu, a jedino se rudarski smer može pohvaliti popunjenom budžetskom kvotom.

Naime, na rudarskom inženjerstvu ostalo je svega sedam mesta na samofinansiranju i sa ovog odseka očekuju da će ta mesta biti popunjena već u drugom upisnom krugu.

Na metalurškom inženjerstvu situacija za one koji su propustili prvu šansu da postanu brucoši malo je bolja. Zapravo, od ukupno 13 preostalih mesta, 10 je namenjeno budžetskim, a svega tri samofinansirajućim studentima.

Nešto veći broj srednjoškolaca moći će da konkuriše u drugom upisnom roku na dva najveća odseka na Tehničkom fakultetu u Boru – na Odseku za inženjerski menadžment (55 mesta na budžetu i 17 na samofinansiranju) i na Odseku za tehnološko inženjerstvo (33 mesta na budžetu i 10 na samofinansiranju).

Profesor Nada Kovačević, prorektor Univerziteta u Beogradu, istakla je da je upis, gledano iz ugla čitavog univerziteta jako dobro protekao, s tim da je nešto slabiji odziv bio na Pravoslavnom bogoslovskom, Rudarsko-geološkom, Poljoprivrednom i Tehničkom fakultetu u Boru.

“Na upisu su jako dobro prošli i imali puno kandidata: ETF, Mašinski fakultet, Matematički fakultet, FON, kao i Medicinski i Stomatološki fakultet u Beogradu. Nekoliko fakulteta prošlo je lošije, i to: Tehnički fakultet u Boru, Pravoslavno-bogoslovski, Rudarsko-geološki i Poljoprivredni fakultet, shodno tome da su imali manje kandidata u odnosu na kvote po studijskim programima”, istakla je Kovačevićeva u izjavi za RTS.1 KOMENTAR

  1. Vratite informatiku! Mnogi diplomci informatickog odseka rade u IT industriji, totalno je besmisleno ukinuti ga (kakav je bio do generacije 07) dok su na trzistu potreba za IT inzenjerima ogromne. Siguran sam da ce i mnoge kompanije otvoriti kancelarije u Boru, u mnogim manjim gradovima jesu, ako tehnicki fakultet nastavi da daje kvalitetan kadar. Zar na tehnickom fakultetu Univerziteta u Beogradu treba da dominira menadzment?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime