Više od četrdeset mladih učesnika na međunarodnom EKO kampu na Borskom jezeru

Prethodnog vikenda na Borskom jezeru „Alternativa“ i Dom omladine Bor organizovali su trodnevni EKO kamp u okviru projekta „Mladi u prirodi“.

U tri dana kampa, na prostoru iznad glavne plaže Borskog jezera, prošlo je više od četrdeset kampera iz Bora i ostalih gradova Srbije, ali i iz Portugala, Meksika, Španije, Makedonije. Gosti ovogodišnjeg kampa bili su i predstavnici omladinskog kampa „MORIEK“.

Prvi dan kampa započeo je upoznavanjem kampera, programa kampa i postavljanjem šatora i nekoliko relaksirajućih aktivnosti. Veče je provedeno u druženju uz logorsku vatru a za još bolju atmosferu pobrinuo se Aca Ringo sjajnim muzičkim izvedbama.

Drugi dan kampa je prošao kroz različite aktivnosti tokom čitavog dana. Jutarnji čas joge, a zatim i glavna aktivnost dana koju je predstavljalo čišćenje pešačke trase u okolini jezera u koje su bili uključeni svi polaznici kampa. Ostatak dana proveden je u različitim sportskim aktivnostima na sportskim terenima na jezeru, relaksaciji, kupanju u jezeru i druženju. Noć je ovoga puta bila predviđena za šetnju do zaliva na Borskom jezeru i uživanju u meteorskoj kiši.

Poslednjeg dana kampa glavnu aktivnost predstavljao je uspon na planinu Tilva Njagru koja se nalazi uz samo Borsko jezero. Kroz sat vremena omladinci su osvojili 760 metara visok vrh ove planine i sa vidikovaca uživali u pogledu na okolinu Borskog jezera.

Ovom poslednjom aktivnošću završen je ovogodišnji EKO kamp na Borskom jezeru ali je ujedno napravljen i sjajan uvod u nedelju mladih.