Vlada usvojila sedam novih protivepidemijskih mera

2
3311

Vlada Republike Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom COVID–19, čija primena počinje od utorka, 24. novembra.

Jedna od najznačajnih mera odnosi se na radno vreme restorana, kafića, barova, klubova, kladionica i tržnih centara, koje se skraćuje do 18 časova.

Druga mera se odnosi na obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme (nošenje zaštitne maske) u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Zabranjuje se organizacija svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 (pet) osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzeti su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na površinu objekta (minimum 4 kvadratna metra po osobi).

Omogućuje se rad od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

Jedna od mera je i stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

Nadležni će strogo kontrolisati i sprovođenje kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Navedene mere su oročene na period od 10 dana i biće iznova razmotrene u skladu u sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.2 KOMENTARA

 1. Nas narod od davnina kaze : Luta rana trazi ljutu travu..Tacka.
  Da li je sadasnji broj dnevno pozitivnih ljuta rana…a najstrozije mere.. jedina dostupna ,,ljuta trava,,…ja to ne znam .
  Ali ako je ,,ljuta trava,, bila primenjena kad ih je bilo par stotina dnevno… a sada ih je preko 6000…
  I za nju jos uvek nije vreme…
  ja to zaista ne razumem…? Jedino…ako nije u pitanju neki i neciji strah…od tog donosenja tih mera ,,ljute trave,,…
  Ali nikakav i niciji strah … ni od cega ..nego samo javno zdravlje, moze biti i prvi i jedini kriterijum u borbi protiv pandemije…Ako se ne varam…? A daj Boze da ovih 7 novih mera pomogne… Moguce je i voleo bi da nesto tu ne razumem…i gresim….Pa ako neko drugi sa ovog Portala moze da i meni i drugima to objasni…Unapred zahvaljujem…I pozz.iz 🚞

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime