Vučić: 3.000 dinara za vakcinisane

Svim građanima starijim od 16 godina koji se budu vakcinisali jednom ili sa dve doze do 31. maja biće uplaćeno 3.000 dinara, najavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: RTS

On je gostujući na Televiziji Pink rekao da se sinoć konsultovao oko te odluke sa premijerkom i da su to odlučili, kao i da će se tek videti da li će tu odluku morati da usvoji vlada.

„Ne možemo da donosimo negativne diskriminacione mere za one koji ne žele da prime vakcine, iako mislim da je to neodgovorno i sebično da se neko ne vakciniše. Razmišljali smo zato da kako da nagradimo ljude koji su pokazali odgovornost i doneli smo odluku da damo dodatnu finansijsku pomoć za ljude koji su se vakcinisali“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, cilj je da se nagrade oni koji su pokazali odgovornost, kao i da se ostali pozovu na vakcinaciju.

„Želimo da dođemo do kolektivnog imuniteta kako bismo se posvetili radu“, kazao je Vučić.

On je istakao da je država omogućila svima da se vakcinišu i zaštite od korone, i da će Vlada doneti odluku o tome da svi koji nisu imunizovani, a zaraze se koronom, neće moći da idu na plaćeno bolovanje.

(Bor030 / agencije)