Za osvojeno prvo mesto na Olimpijskom treningu sa OTP bankom OŠ „Vuk Karadžić” dobila sportsku opremu

Na drugom „Olimpijskom treningu sa OTP bankom”, koji je prošlog meseca održan u Boru, učesvovali su učenici svi borskih osnovnih škola, a najuspešniji su bili đaci Osnovne škole „Vuk Karadžić” Za osvojeno prvo mesto, osnovci ove škole dobili su sportsku opremu u vrednosti od 180 hiljada dinara.

Zahvaljujući dobroj saradnji između grada Bora i Olimpijskog komiteta Srbije, kao i podršci OTP banke koja više od deset godina organizuje ovu manifestaciju, došlo je, kako kaže član Gradskog veća grada Bora Milena Stanojković Kožović, do finalizacije ovog projekta donacijom OTP banke u vidu sportske opreme Osnovnoj školi „Vuk Karadžić”.

„Grad Bor, pored intenzivnog ulaganja kroz budžet grada i u obrazovanje i u oblast sporta, trudi se da i na ovaj način, eksterno, koliko god može unese dodatna sredstva za što bolje uslove naših mališana za školovanje i bavljenje sportom”, ističe Stanojković Kožović.

U vreme digitalizacije, sve veće upotrebe mobilnih telefona i modernih tehnologija, deca se, kaže direktorka Osnovne škole „Vuk Karadžić” Ivana Pajkić, sve manje bave fizičkom aktivnošću.

„Dobili smo sto za stoni tenis, rekete, čunjeve, lopte, mreže, obruče i druge sportske rekvizite koji će nam dosta pomoći da bismo više radili na uvođenju dece u fizičko vaspitanje i bavljenje sportom”, kaže Pajkić.

Projekti poput „Olimpijskog treninga sa OTP bankom” koji promovišu olimpijske vrednosti, kao i važnost bavljenja sportom, organizuju se preko deset godina.