Za razvoj turizma u Boru potreban veći broj kategorisanih domaćinstava i uređenje infrastrukture

Predstavnici Turističke organizacije Bor, kategorisanih domaćinstava na teritoriji grada Bora, Zoološkog vrta i Sportskog centra prisustvovali su sastanku sa predstavnicima lokalne samouprave radi kreiranja budžeta za 2023. godinu i dali predloge kako podstaći razvoj turizma u Boru.

Predstavnici kategorisanih domaćinstava izneli su svoje probleme sa lošim prilaznim putevima do njihovih smeštajnih kapaciteta, ali i nedostatak prodavnice i restorana na Borskom jezeru, kao i sadržaja za turiste i dodali da je potrebno urediti igrališta i staze za šetanje.

„Uređenje Borskog jezera je veoma bitno za funkcionisanje turizma u našem gradu. Potrebno je uređenje šetališta, pešačkih zona, mesta za parkiranje, ali takođe je veoma bitno i povećanje broja kategorisanih domaćinstava na teritoriji grada Bora”, kaže pomoćnik gradonačelnika Bora Boban Stojanović.

Turistička organizacija Bora je, prema rečima direktorke ove ustanove Bobane Gramić, zajedno sa kategorisanim domaćinstvima dala predloge za formiranje budžeta grada Bora za narednu godinu.

„Cilj je da nedostatak smeštajnih kapaciteta s kojim smo se susreli i prethodne i ove godine nadomestimo na taj način što ćemo da motivišemo naše sugrađane da višak svog stambenog prostora pretvore u smeštajne jedinice za potrebe turizma. Zbog toga smo došli na ideju da ljudima olakšamo sam postupak kategorizacije koji, preko veb projekta eTurista i u saradnji sa gradom Borom, radi Turistička organizacija”, ističe Gramić.