Zakazana sednica Skupštine grada Bora: Tri odbornika pozitivna na virus korona

0
1259

Dragan Žikić, predsednik Skupštine grada zakazao je za petak, 17. novembar redovnu, 16. po redu sednicu lokalnog parlamenta. Iako su tri odbornika pozitivna na virus korona, a nekoliko ih je u samoizolaciji, gradonačelnik Aleksandar Milikić očekuje da će sednica imati kvorum i biti održana.

Sednica Skupštine grada biće održana u skladu sa svim propisanim merama i u Bioskopu „Zvezda“, a očekivanja su da će odbornici svojim prisustvom obezbediti kvorum.

„Javna tela moraju da funkcionišu, sednica nije javno okupljanje i dozvoljena je. Mi imamo problem sa kvorumom, ne politički, već zato što su tri naša  odbornika pozitivna na virus korona, imamo i one koji su u izolaciji. Mi sednicu moramo da održimo jer grad mora da funkcioniše u ovim teškim vremenima, mora da donosi odluke i da brine o svemu onome što je obaveza grada“, navodi gradonačelnik Alesandar Milikić.

Na dnevnom redu 16. sednice lokalnog parlamenta je više od 50 tačaka, među kojima su izveštaji o radu i finansijskom poslovanju borskih javnih ustanova i preduzeća, ali i odluka o utvrđivanju osnovica poreza za 2021. godinu, komunalne takse i druge odluke i rešenja iz domena rada gradske skupštine.

Inače, kako je danas istakao gradonačelnik Milikić, epidemiološka situacija u Boru je trenutno nešto mirnija nego ranijih dana, ali zabrinjava povećan broj pacijenata sa srednje teškim i teškim simptomima respiratornih infekcija i u febrilnom stanju.

 „Mislim da su se u jednom trenutku naši građani previše opustili i teško je svima. Danas na odeljenju imamo 61 pacijenta u sistemu tretmana kovida, od toga imamo one koji su pozitivni, a ostali su potencijalno pozitivni. Ovo je zaista veliki broj pacijenata koji se samo leče od virusa korona. Oni su srednji i teški slučajevi oboleli od kovida“, dodao je Milikić.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime