Zamenjena stolarija u fiskulturnoj sali Mašinsko – elektrotehničke škole u Boru

U fiskulturnoj sali Mašinsko – elektrotehničke škole u Boru zamenjena je stolarija, a završava se i rekonstrukcija dela krova zgrade ove škole, za šta su finansijska sredstva izdvojena iz budžeta grada Bora.

Iz budžeta za 2022. godinu, prema rečima gradonačelnika, Aleksandra Milikića, izdvojeno je 5,2 miliona dinara za zamenu stolarije u fiskulturnoj sali Mašinsko – elektrotehničke škole, jer je, zbog stolarije koja je bila u lošem stanju, u sali bilo zaista hladno.

„Sada, nakon zamene stolarije, u sali u kojoj deca vežbaju je mnogo toplije. Pored toga, radili smo i na rekonstrukciji dela krova na zgradi škole. Mislim da je ovo način da grad Bor, kroz investicije kapitalnog održavanja školskih objekata, podigne nivo obrazovanja, a pored toga nas čeka i reorganizacija nasatave i uvođenje novih elektronskih sistema obrazovanja”, ističe MIlikić

Direktor Mašinsko – elektrotehničke škole u Boru, Milovan Božović kaže da zamena stolarije mnogo znači učenicima, s obzirom na činjenicu da je u sali zaista hladno.

„Promenom stolarije dobili smo izvanredne uslove za decu. Treba napomenuti da se u ovoj sali, osim za učenike Mašinsko – elektrotehničke škole, održavaju časovi fizičkog vaspitanja i za učenike Gimnazije i Ekonomsko – trgovinske škole. Ova sala radi punim kapacitetom, prepodne su tu učenici ove tri škole, a popodne treninge održavaju sportski klubovi, tako da je od velikog značaja to što je sada u sali daleko toplije i svetlije i mislim da su uslovi za decu izuzetni”, kaže Božović.