„Zašto je štetno!?“ – onlajn ekološka tribina u organizaciji Doma omladine Bor

U utorak 26. januara, sa početkom u 18 časova, u organizaciji Doma omladine Bor biće održana onlajn ekološka tribina pod nazivom „Zašto je štetno!?“.

Usled situacije prouzrokovane pandemijom virusa Covid-19, članovi Doma omladine Bor odlučili su da ekološku tribinu „Zašto je štetno!?“ organizuju putem Zoom platforme a svoje učešće na tribini moći ćete da obezbedite popunjavanjem prijavnog formulara na .

Sve dodatne informacije možete potražiti na fejsbuk stranici Doma omladine Bor.

Glavna tema tribine biće uzroci i posledice prekomernog zagađenja otpadom kao i problem neodgovornog odlaganja otpada u gradu. Učesnici tribine imaće priliku da se upoznaju i sa programom Ekoloških dana Bora.

O navedenim temama govoriće članovi nekoliko borskih organizacija:

Predstavljanje programa Ekoloških dana:

Dragan Ranđelović (Društvo mladih istraživača)

Učesnici debate:
Toplica Marjanović (Društvo mladih istraživača)
Nikola Stojković (Alternativa Bor)

Vukosav Antonijević (Village Pokret za razvoj Istočne Srbije)

Tribinom „Zašto je štetno!?“ simbolično će biti obeležen 26. januar kao Svetski dan obrazovanja o zaštiti životne sredine.

Ekološkom tribinom Dom omladine Bor nastavlja aktivnosti u okviru projekta „Možemo bolje“ i na ovaj način najavljuje aktivno proleće po pitanju rešavanja problema otpadom u gradu.

Ovaj projekat je dobio podršku projekta Vlade Švajcarske “Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT”, koji sprovode Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative. Mišljenje koje je izneto u ovoj objavi je mišljenje autora i ne predstavlja nužno i mišljenje Vlade Švajcarske, Helvetasa ili Građanskih inicijativa.