Završena sanacija “B” magistrale vrelovoda, iskoro normalizacija grejanja

Radnici Toplane uspeli su jutros da saniraju proboje na “B” magistrali vrelovoda i očekuje se da se isporuka toplotne energije za grejanje uskoro normalizuje.

Zbog dva uzastopna proboja na “B” magistralnom vrelovodu, preko puta pumpe na “četvrtom kilometru” i restorana “Kod kuma Francuza” bez grejanja su ostala naselja Novi gradski centar i Metalurg.

Ovim kvarovima su pogođeni i Dom zdravlja, Sportski centar i borske srednje škole u kojima je zbog hladnih radijatora redukovana nastava.

“Juče je zavšena sanacija proboja “B” magistrale vrelovoda preko puta NIS-ove pumpe na “četvrtom kilometru”, mreža je napunjena, krenula je cirkulacija, nekih pola sata je bilo cirkulacije, počelo je i grejanje, međutim nakon toga došlo je do pucanja vrelovoda kod restorana “Kod kuma Francuza”.

Ekipa Toplane je, kada se to desilo, odmah krenula da radi. Radovi su obavljani cele noći i jutros je u 7 sati završena sanacija proboja i počelo je punjenje mreže.

“B” magistrala vrelovoda je je u jako lošem stanju, izgrađena je pre 40 godina i pokzalo se da je trenutno ona najveći problem u vrelovodnopj mreži. Cevi su položene na dubinu od sedam do devet metara što otežava rad i kontrolu pa je potrebno više vremena za sanaciju nego na drugim delovima mreže”, kazao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Normalizacija grejanja potrošačima koji su pogođeni ovim kvarovima se očekuje u toku dana.