Završetak radova na uređenju trotoara oko ulice Moše Pijade za dve nedelje

Uređenje pešačkih staza i trotoara saobraćajnica koje se ukrštaju sa ulicom Moše Pijade biće završeno za oko dve nedelje nakon čega se prelazi na obnovu saobraćajne infrastukture u drugim delovima grada, najavljuju nadležni.

Radove na uređenju prilaza Predškolskoj ustanovi „Bambi“ i osnovnim školama „Branko Radičević“ i „Sveti Sava“ danas je obišao gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima.

Gradonačelnik je istakao da je od izvođača zatražio da se radovi ubrzaju kako bi sve što je planirano bilo završeno u roku.

„Nisam zadovoljan dinamikom radova i tražio sam da se sve ubrza jer imamo velike planove za uređenje grada i sela. Očekujem da radovi na popločavanju trotoara i staza u ovom delu grada budu završeni u narednih petnaestak dana, a potom će uslediti uređenje saobraćajnica i trotoara u svim mesnim zajednicima gde je to neophodno. Povešće se računa da se olakša kretanje osoba sa hendikepom, slepih i slabovidih, kao i korisnika kolica“, kazao je Milikić.

Na novouređenim trotoarima napravljene su taktilne staze koje pomažu u orijentaciji i bezbednijem kretanju slepih i slabovidih osoba.

Direktor Javno-komunalnog preduzeća za stambene usluge Bor Slaviša Frišković kazao je da se na pojednim mestima postavljene bahaton ploče „klackaju“ i pojasnio da tu još nisu završeni svi neophodni radovi na njihovom učvršćivanju.

Planirano je da do kraja godine bude uređen prostor oko Zoološkog vrta i jezerceta iza Sportskog centra, kao i da započne izgradnja pešačke staze između naselja Bor 2 i Banjsko Polje.