Završni ispiti u Boru protekli bez problema, testove polagalo 374 osmaka

Sve osnovne škole na teritoriji Bora uspešno su u prethodna tri dana realizovale završni ispit za učenike osmih razreda, ocena je Radiše Petkovića, koordinatora osnovnog obrazovanja u Boru.

Prema podacima, osmi razred u borskim osnovnim školama završio je 381 učenik, a 374 učenika je polagalo test.

„Određen broj učenika se za polaganje testova prijavio u drugim gradovima, a ima i onih koji su već u inostranstvu. U procentima, test je polagalo 98,16 odsto ukupnog broja učenika osmog razreda, tako da možemo zaključiti da su se pojavili svi oni koji ovde planiraju dalje školovanje. Koristim priliku da pohvalim sve razredne starešine i dežurne nastavnike koji su veoma profesionalno uradili svoj posao, i ono što nas sada očekuje jesu preliminarni rezultati testova, u nedelju 27. juna“, rekao je Radiša  Petković, koordinator osnovnog obrazovanja u Boru.

Prema utvrđenom pravilniku, učenici i njihovi roditelji moći će, u nedelju 27. juna od 10 do 16 časova, da predaju eventualne prigovore na preliminarne rezultate završnog ispita. Konačni rezultati testa biće objavljeni 2. jula do 8 časova. Od 3. jula počinje predaja liste želja učenika za upis u srednje škole, a 11. jula će biti objavljeni zvanični rezultati raspodele po školama. Podnošenje prijava učenika za upis počinje 12. jula i traje do 18. jula.