Zdravko Čolić donirao inkubator borskom porodilištu

Jedna od najvećih pop zvezda balkana, Zdravko Čolić, danas je u sklopu akcije „Bitka za bebe“ donirao nov inkubator dečijem odelenju borske bolnice.

Zdravko Čolić

Zdravko Čolić je danas oko podneva u Zdravstvenom centru Bor uručio nov inkubator dečijem odeljenjuu borske bolnice u sklopu akcije „Bitka za bebe“ i tako održao obećanje koje je dao nakon novogodišnjeg koncerta kojeg je održao u našem gradu.

Ovim gestom Zdravko Čolić je pokazao da je, pored toga što je veliki profesionalac i zvezda, i veliki humanista, navodi se u saopštenju RTB-a.

Uručivanju novog inkubatora u zdravstvenom centru prisustvovao je i generalni direktor Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor Blagoje Spaskovski i tom prilikom je podsetio da je RTB sa svojim partnerima obezbedio bolnicama u Boru i Majdanpeku po jedan reanimacioni sto i pulsni oksimetar, a nedavno i dva nova inkubatora. Na taj način se RTB priključio i novoj dimenziji humantarne akcije “Bitka za bebe” koja ima za cilj opremanje svih porodilišta u Srbiji vitalnim uređajima.

Pre toga je, podsećanja radi, RTB borskom Zdravstvenom centru kupio aparat za ranu dijagnostiku karcinoma grlića materice i, uz pomoć poslovnog partnera, „Eliksir grupe“, obezbedio savremeni operacioni ginekološki sto.

Zdravko Čolić i Blagoje Spaskovski su obišli i Centar za dnevni boravak „Mozaik“ gde je popularni Čola, na veliko oduševljenje svih prisutnih, zajedno sa posetiocima ovog centra otpeva nekoliko svojih hitova.

Zdravko Čolić je rekao da veoma ceni i poštuje grad Bor i da mu je uvek merak da dodje u naš grad. Posebno ga raduje to što Bor sada izgleda čisto i da se stalno dogradjuje i napreduje istakao da mu se veoma svidja dopada prelepa okolina Bora.