Žičara sa Kopaonika dolazi na Crni vrh

Žičara „Centar“ koja je do skoro bila u funkciji na Kopaoniku od sledeće godine prevoziće skijaše na borskoj strani planine Crni vrh. Ugovor o ustupanju žičare potpisan je juče u Skupštini opštine Bor.

 Direktor Javnog preduzeća „Skijališta Srbije“ Nebojša Skorić i predsednik Opštine Bor Nebojša Videnović potpisali su juče Ugovor o ustupanju žičare „Centar“ sa Kopaonika koju će skijaši od sledeće zimske sezone moći da korisite na Crnom vrhu.

Demontaža dvosede žičare „Centar“ sa Kopaonika je počela i ako vremenski uslovi to dopuste svi elementi ove žičare biće dopremljeni u toku ove godine, izjavio je Videnović nakon potpisivanja ugovora.

„Potpisivanje ovog ugovora je početak naše dugoročne saradnje koja se neće okončati samo na primopredaji ove instalacije koja se do sada nalazila u ski centru Kopaonik. Mi ćemo u dogovoru sa lokalnom samoupravom pružiti svu neophodnu tehničku pomoć i u svim drugim segmentima, kako u revitalizaciji žičare, tako i pri uređenju kompletne skijaške strukture, ali i obuke kadrova koji će raditi na ovim instalacijama“, istako je direktor „Skijališta Srbije“.

Ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Srbije Mlađan Dinkić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, prokomentarisao je da će ustupanjem žičare „Centar“, koja će biti premeštena sa Kopaonika na Crni vrh, stvoriti uslove za razvoj turizma u borskoj opštini.


Budući izgled Hotela „Jezero“ na Borskom jezeru

On je izjavio u emisiji „Aktuelno“ Televizije Bor da je projekat hotela „Jelen“ na Crnom vrhu megalomanski i da je mnogo isplativija rekonstrukcija nekadašnjeg hotela „Jezero“ na Borskom jezeru.

Prema rečima Dinkića, Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja će iz sektora za turizam pomoći sanaciju hotela „Jezero“ koji sada prema kategorizaciji ima status restorana sa prenoćištem.