Živorad Petrović: Oni koji u toplani ne shvate ozbiljno situaciju, dobiće otkaze

Predsednik opštine Bor Živorad Petrović izrazio je nezadovoljstvo radom toplane, zbog brojnih problema sa kojima se ovo preduzeće suočava od početka grejne sezone. Tom prilikom, predsednik je izrekao opomenu i pozvao sve zaposlene da ozbiljno shvate situaciju.

zivorad-petrovic

Najveći problemi od početka grejne sezone koje je predsednik opštine Živorad Petrović naveo jesu kvarovi na toplifikacionoj mreži, kašnjenje priključenja podstanica, velika dugovanja građana, ali i subjektivni propusti.

„Grejna sezona u Boru nije dobro počela. Nedopustivo je da se podstanice završavaju u sezoni, a tople probe pred sam početak. Nakon sastanka sa rukovodstvom mislim da će sada biti bolje. Stalno sam upozoravao da ako se pripreme ne završe na vreme, moraće u sezoni. To se upravo i dogodilo. Neću da dozvolim poskupljenje grejanja, jer građanima moramo da obezbedimo najpre tople stanove“, istakao je Živorad Petrović.

On je u izjavi za zvanični sajt opštine Bor, a prilikom ovonedeljnog obilaska JKP „Toplana“, istakao da je ovo preduzeće dobilo rok od nedelju dana za stabilizaciju grejanja u Boru, ali i da krivica nije u direktoru, već u onima koji u toplani rade 30 godina i dobro znaju svoj posao, a sada su zakazali.

„Direktor Toplane je iskusan i zna svoj posao, ali oni koji rade trideset godina su zakazali. Oni znaju svoj posao, a znaju i da tople probe moraju da se odrade krajem septembra. Očigledno to nije urađeno i dao sam im zadnju opomenu. Oni koji ne shvate ozbiljno situaciju, moraće da dobiju otkaze“, rekao je Petrović.

(opstinabor.rs / Bor030)