Besplatan seminar „Prvi minuti novoronđenčeta“ u borskom Domu omladine [NAJAVA]

Humanitarna organizacija, udruženje „Klub beba, trudnica i mama“ i škola roditeljstva „Roda“ organizuju besplatan seminar „Prvi minuti novoronđenčeta“ u cilju edukacije majki i trudnica od strane stručnih doktora iz ovih oblasti. 

 

U okviru nacionalne kampanje „Pojačajmo svest o zajedništvu i povećanju nataliteta“, a pod sloganom „Mama nisi sama“ ovaj seminar će biti u demonstraciji dr Marijane Stojanović Ljubić, pedijatra Dečijeg dispanzera u Boru.

Da podsetimo, u prostorijama Narodne biblioteke u Boru otvorena je škola roditeljstva „Roda“, a tom prilikom su predavači govorili o procesu od začeća do porođaja, zatim o dolasku bebe i najčešćim problemima koji se tad javljaju.

Prema rečima Melise Osmanović, predsednice udruženja „Klub beba, trudnica i mama“, koja je istakla da je Bor šesti po redu grad u kome se ova predavanja organizuju, cilj školice zapravo je edukacija budućih roditelja koji po završetku dobijaju sertifikat o završenoj obuci roditeljstva, koji omogućuje, pored kliničkih pregleda i konsultacije sa psihologom i ginekologom, prisustvo partnera na porođaju.

Rad ove škole podržalo je udruženje „Tim kreativnih ideja“ i Dom omladine u Boru, koji su i partneri ovog projekta.

Seminar „Prvi minuti novoronđenčeta“ zakazan je za 21. jun u Domu omladine sa početkom u 17 sati, a zbog ograničenog broja mesta neophodno je svoje prisustvo prijaviti ovde.