Borani se lokalnoj samoupravi obraćaju sa brojnim problemima, najčešće o zapošljavanju

1
633

Redovni prijem građana sa predstavnicima borske lokalne samouprave održan je i ove subote u sali Skupštine grada Bora.

Petnaestak Borana razgovaralo je sa članovima Gradskog veća, predstavnicima javno-komunalnih preduzeća i ustanova o problemima sa kojima se susreću.

Građani su se i ovog puta u najvećoj meri obraćali za pomoć u vezi sa zapošljavanjem i socijalnom zaštitom.

“Nastavili smo sa pozitivnom praksom prijema građana na kojima odgovaramo na pitanja i tražimo rešenja za problema sa kojima nam se obraćaju. Danas su teme bile iz oblasti urbanizma, snabdevanja električnom energijom, taksi prevoza, pitanja iz oblasti socijalne politike, a jedna od glavnih tema je danas bila zaposlenje. Građanima smo predstavili mere koje grad preduzima i upoznali ih sa programima javnih radova, stručne prakse i samozapošljavanja. Trudimo se da momentalno rešimo sve probleme, ono što ne možemo da rešimo građane upućujemo na stručne službe Gradske uprave i državnih organa”, kazao je Nikola Marić, pomoćnik gradonačelnika Bora.

On je dodao da se svi problemi evidentiraju od strane članova Gradskog veća kako bi se oni do kraja rešili u najboljem interesu po građane.

Iz lokalne samouprave ističu da će sa održavanjem prijema nastaviti sve dok postoji interesovanje građana.

1 KOMENTAR

 1. U dvadesetprvom veku ljudi su gladni i zeljni da rade a drzava i nema bas advekvatne odgovore.U redu reindustrijalizacija je neophodna.
  Ali veoma je spora i bez jakih temelja na zalost.
  Ali zar nije moguce svakom omoguciti dostajan zivot nekom vrstom davanja poput u inostranstvu predlozenog basic incoma?
  Ili kao sto DJB predlaze univerzalnu socijalnu zastitu?Dobar i ostvariv predlog.
  Jer ako mogu da se vestacki drze tzv radnici na izmisljenim radnim mestima onda se mora pomoci i ljudima van sistema bankomata.
  Ili da drzava daje ozbiljnu novcanu pomoc za pokretanje samoodrzivog domacinstva ili malog biznisa….???A to skoro nismo videli osim minorne i proceuntalno male podrske sa nsz .
  Pocinjem da verujem da su onih 400000 radnih mesta obrisanih nakon dosovske kontrarevolucije a pritom priblizno isto sacuvanih da bi se sistem odrzao zaista zavera u kojoj otpisani bivaju prepusteni sami sebi snalazenju ili tihom odumiranju.Samo puka statistika.
  Kao u igri muzicke stolice.Neko uvek izvisi za mesto.
  A vi razmislite koji niste pogodjeni i cutite kao p….. jel mislite da na vas nece doci red?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime