Boranin MiIenko Janićijević učestvovao na Cerskom maršu sa pripadnicima Žandarmerije i Vojske Srbije

Borski atletičar Milenko Janićijević učestvovao je na nedavno održanom Cerskom maršu koji se od 2010. godine organizuje u čast i slavu junaka i ratnika, učesnika Cerske bitke, kao prvoj savezničkoj pobedi u Prvom svetskom ratu.

Ove godine je od Šapca do Tekeriša u maršu dugom 35 kilometara bilo hiljadu i po učesnika.

Trinaesti Cerski marš posvećen je dr Arčibaldu Rajsu, velikom poznavaocu i prijatelju Srbije, a za slogan je uzet naslov njegove knjige „Čujte Srbi„.

Među učesnicima je ove godine, rame uz rame, sa pripadnicima Žandarmerije i Vojske Srbije bio i Boranin Milenko Janićijević.

Iako je od najranijeg detinjstva suočen sa celebralnom paralizom Milenko uspešno odgovorio na još jedan zahtevan sportski izazov.

On ističe da mu je bilo čast da bude deo ekipe elitne jedinice srpske policije sa kojoj ima saradnju od 2020. godine.

„Konačno sam ostvario ono što sam oduvek želeo, mogu reći i sanjao, da se jednoga dana zajedno sa ovim hrabrim i čestitim ljudima nađem rame uz rame, kao deo njih i da zajedno na ovakav način damo doprinos nečemu što je od velikog značaja. U ovom slučaju, pešačili smo putevima junaka Cera i poklonili se junacima srpske istorije“, kazao je Milenko za list Informer.

Milenko je veliki borac, humanitarac i uporan sportista. Pored svog zdravstvenog problema aktivno se bavi atletikom i plivanjem i rado se odaziva humanitarnim akcijama.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta „Ponos grada“, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.