Boranka Ana Đurić ovogodišnja dobitnica prestižne nagrade „Nataša Bošković“

Prva solistkinja Baleta Srpskog narodnog pozorišta, Boranka Ana Đurić dobitnica je nagrade „Nataša Bošković“ za izuzetno odigrane uloge Odete i Odilije u predstavi „Labudovo jezero“ reditelja i koreografa Vladimira Logunova. 

525629_ana-djuric-labudovo-jezero-foto-miomir-polzovic_orig

 

Priznanje za najbolju interpretaciju klasičnog ili neoklasičnog stila u oblasti baletske umetnosti dodeljuje Udruženje baletskih umetnika Srbije uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Ove godine je žiri jednoglasno doneo odluku da nagradu „Nataša Bošković“ dodeli Ani Đurić, prvoj solistkinji Baleta Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu za izuzetno ostvarene uloge Odete i Odilije u predstavi „Labudovo jezero“ u koreografiji i režiji Vladimira Logunova.

Pored ove, žiri je ovom prilikom dodelio i godišnje nagrade „Dimitrije Parlić“, „Smiljana Mandukić“, kao i „Nagradu za životno delo“ i „Specijalnu nagradu za inovativni pristup u oblasti savremenog plesnog teatra“.

Nagrada „Nataša Bošković“ ovoj uspešnoj Boranki biće uručena 25. oktobra na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu po izvođenju predstave „Labudovo jezero“.