Borskim školama biće preporučeno da pređu na online nastavu

Gradski štab za vanredne situacije grada Bora predložiće nadležnoj školskoj upravi da zbog aktuelne epidemiološke situacije u gradu srednje škole u potpunosti pređu na online nastavu u trajanju od dve nedelje.

Sednica Štaba bi trebala da bude održana u ponedeljak, 23. novembra, a danas su se sastali članovi Stručno operativnog tima za higijensko-epidemiološke mere sa koordinatorima osnovnih i srednjih škola u Boru.

Prema rečima gradonačelnika Aleksandra Milikića epidemiološka situacija u Boru je veoma ozbiljna i veliki broj učenika i nastavnika je van nastavnog procesa zbog infekcije, izolacije usled kontakta sa zaraženima ili simptomima kovida-19.

On je kazao da je 117 učenika i 31 nastavnik  u srednjim, kao i 127 deteta i 33 nastavnika u osnovnim školama van nastave.

“Preporuka Štaba za vanredne situacije biće da srednje škole pređu u potpunosti na online nastavu kako bi se sprečilo dalje širenje virusa. Predlog koordinatora srednjih škola je da se ocenjivanje učenika vrši u manjim grupama uz sprovođenje svih propisanih protivepidemijskih mera. U osnovnim školama je situacija nešto bolja i njima će biti predloženo da u zavisnosti od epidemiološke situacije u kolektivu prebaciju odeljenja sa trenutnog načina rada na online”, kazao je Milikić.

Preporuka će stupiti na snagu od utorka.