“Dani knjige” u borskoj Narodnoj biblioteci od 24.maja do 7.juna

Promocijom  istorijskog romana “Povratak u zavičaj: govedar pa car” Jovana S.Mitrovića u Narodnoj biblioteci u Boru sutra počinje manifestacija “Dani knjige”, koja traje sve do 7.juna.

U Narodnoj biblioteci sutra sa početkom u 18 sati biće predstavljen istorijski roman Jovana S.Mitrovića, “Povratak u zavičaj: govedar pa car”. O knjizi će, pored autora, govoriti i istoričar umetnosti Dušan Kabić.

Predstavljanje ovog naslova prati i izložba „Sećanje na Borske susrete balkanskih književnika“.

Već u petak, 25.maja u 19 časova borska čitalačka publika moći će da prati i promociju romana “Jaz” Darka Tuševljaković, koja je dobila Evropsku nagradu za književnost prošle godine.

Manifestacija “Dani knjige” u Boru nastavlja se u ponedeljak, 28.maja u 13 časova projekcijom dokumentarnog filma “Seobe se nastavljaju večno” Boška Milosavljevića, inspirisanog Seobama Miloša Crnjanskog.

U sredu 30.maja u 18 sati Kosta Nikolić iz Instituta za savremenu istoriju i istoričar Borislav Čeliković, urednik Službenog glasnika predstaviće Nikolićevo delo “Jedna izgubljena istorija: Srbija u 20. veku”.

Tokom juna, Narodna biblioteka će organizovati još četiri druženja sa piscima i istoričarima. Tako će 4.juna od 17 časova u Boru gostovati pisci za decu Bratislav Petrović, Ljubinka Stojković i Rusomir Arsić koji predstavljaju svoje stvaralaštvo korisnicima Dečjeg odeljenja, a 5.juna od 18 sati zavičajne autorke Mirjana Rajčić Vujasinović i Marina Raičević, koje predstavljaju svoje književno stvaralaštvo.

Knjigu “(KA)KO SMO: studije kulture pamćenja i politike identiteta u Srbiji” prof. dr Vesne Đukić sa Fakulteta dramskih umetnosti, autorka i recenzentkinja prof. dr Divna Vuksanović predstaviće u sredu 6.juna u 19 časova.

Manifestacija “Dani knjige” završava se predstavljanjem knjige “Sve je u redu” Jasminke Petrović, koja je osvojila nagradu Beogradskog sajma knjiga i nagradu Politikinog zabavnika za najbolju knjigu za mlade u 2017. Ova promocija zakazana je za 7.jun u 13 sati.