Dečji pisac Gordana Maletić mališanima predstavila svoje stvaralaštvo

U okviru obeležavanja Dečje nedelje koja se ove godine odvija pod sloganom “Podrška porodici-najbolja podrška deci” pisac za decu Gordana Maletić večeras je okupljenim školarcima predstavila svoje bogato stvaralaštvo u Narodnoj biblioteci u Boru. Ona je, između ostalog, sa decom razgovarala o dečjim pravima i značaju porodice za život svakog pojedinca.gordana-maletićDeca su večeras imala priliku da čuju priče iz nekoliko knjiga ove autorke, a Gordana Maletić je najavila i svoj nastup i promociju knjige na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu.

“U junu ove godine objavljena je moja poslednja knjiga pod naslovom “Legenda o neosvojivom gradu” u izdanju Lagune, a očekujem da će uskoro i izdavačka kuća Vulkan objaviti “Smejanku”, izbor mojih pesama i priča za decu. Pored ostalog, ovogodišnji sam dobitnik nagrade Zmajevih igara za izuzetan doprinos književnosti za decu i ovo odlikovanje smatram najvećom potvrdom svog dosadađnjeg rada”, reči su ovog pisca za decu.

Prema njenim rečima, pisanje za decu smatra specifičnom disciplinom, jer su deca specijalna ciljna grupa koju zanimaju teme prilagođene njihovom uzrastu, a jezik ovih književnih dela mora biti jednostavan i primamljiv mališanima.