Dr Branislav Mihajlović na kafi sa Boranima

U okviru projekta “Na kafi sa narodnim poslanikom” sinoć je u borskom koktel baru „Hollywood“ održano druženje mladih sa narodnim poslanikom dr Blanislavom Mihajlovićem.

branislav-mihajlovic

Priliku da se neformalno druže sa jednim od dvoje poslanika iz opštine Bor iskoristilo je desetak mladih Borana. Direktno, oči u oči, imali su priliku da dr Branislavu Mihajloviću postave pitanje, predlože inicijativu, saznaju iz prve ruke sve ono što ih zanima o radu Narodne skupštine i narodnih poslanika.

„Projektom „Na kafi sa poslanikom“ želimo da podstaknemo dijalog narodnih poslanika iz istočne Srbije, zaječarskog, borskog i braničevskog okruga sa svojim sugrađanima, da u neformalnoj atmosferi popričaju o tome kako izgleda jedan radni dan u parlamentu i koje su to aktivnosti koje oni obavljaju. Takođe, voleli bismo da se na ovakvim događajima rodi neka ideja i pokrene inicijativa koju bi naši polanici mogli da zagovaraju u Skupštini, rekao je Ivan Živković“, direktor Timočkog omladinskog centra.

Dr Branislav Mihajlović, narodni poslanik iz Bora sa liste pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“, rado se odazvao ovoj inicijativi i strpljivo je skoro dva sata odgovarao na pitanja znatiželjnih sugrađana.

Mlade je zanimalo kako izgleda proces donošenja zakona i odluka, bilo je reči o dobijanju statusa grada, kao i o situaciji u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor.

Odgovore na neka od postavljenih pitanja dr Branislavu Mihajloviću moćićete da pročitate uskoro na Portalu „Bor 030“.

Druženje sa poslanikom iz Bora održano je tokom nacionalne kampanje „Nedelja parlamentarizma“ koju realizuje inicijativa Otvoreni parlament u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije i brojnim lokalnim partnerima..

Projekat „Na kafi sa narodnim poslanikom“ sprovodi Timočki omladinski centar (TOC) uz podršku “Trag fondacije”, udruženja CRTA, Nacionalne koalicije za decentralizaciju i Fondacije Slavko Ćuruvija, a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).