Dr Branislav Mihajlović na kafi sa Boranima

6
158

U okviru projekta “Na kafi sa narodnim poslanikom” sinoć je u borskom koktel baru “Hollywood” održano druženje mladih sa narodnim poslanikom dr Blanislavom Mihajlovićem.

branislav-mihajlovic

Priliku da se neformalno druže sa jednim od dvoje poslanika iz opštine Bor iskoristilo je desetak mladih Borana. Direktno, oči u oči, imali su priliku da dr Branislavu Mihajloviću postave pitanje, predlože inicijativu, saznaju iz prve ruke sve ono što ih zanima o radu Narodne skupštine i narodnih poslanika.

“Projektom “Na kafi sa poslanikom” želimo da podstaknemo dijalog narodnih poslanika iz istočne Srbije, zaječarskog, borskog i braničevskog okruga sa svojim sugrađanima, da u neformalnoj atmosferi popričaju o tome kako izgleda jedan radni dan u parlamentu i koje su to aktivnosti koje oni obavljaju. Takođe, voleli bismo da se na ovakvim događajima rodi neka ideja i pokrene inicijativa koju bi naši polanici mogli da zagovaraju u Skupštini, rekao je Ivan Živković”, direktor Timočkog omladinskog centra.

Dr Branislav Mihajlović, narodni poslanik iz Bora sa liste pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović”, rado se odazvao ovoj inicijativi i strpljivo je skoro dva sata odgovarao na pitanja znatiželjnih sugrađana.

Mlade je zanimalo kako izgleda proces donošenja zakona i odluka, bilo je reči o dobijanju statusa grada, kao i o situaciji u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor.

Odgovore na neka od postavljenih pitanja dr Branislavu Mihajloviću moćićete da pročitate uskoro na Portalu “Bor 030”.

Druženje sa poslanikom iz Bora održano je tokom nacionalne kampanje “Nedelja parlamentarizma” koju realizuje inicijativa Otvoreni parlament u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije i brojnim lokalnim partnerima..

Projekat “Na kafi sa narodnim poslanikom” sprovodi Timočki omladinski centar (TOC) uz podršku “Trag fondacije”, udruženja CRTA, Nacionalne koalicije za decentralizaciju i Fondacije Slavko Ćuruvija, a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

6 KOMENTARA

  1. Tacno…Moja greska…uz izvinjenje g Milenku Zivkovicu…Postoje DVA,a ne jedan poslanik iz Bor a i Timocke Krajine…kako sam ja to napisao u komentaru prethodnog clanka na ovom portalu…o ovom skupu u Holivudu.Drugi je ,koliko se secam ..g.Milenko Zivkovic…Evo prilike da se i drugi poslanik g.Zivkovic javno odredi … o istim pitanjima,o kojima se g.Mihajlovic javno i pozitivno izjasnio u svom odgovoru u komentarima proslog clanka…Dakle,da li poslanik g.Zivkovic podrzava: 1)Dobijanje STATUSA GRADA za Bor,koji je JEDINI grad u Srbiji koji NEMA taj stetus? 2)Poznati saobracajni koridor Istocne Srbije bez koga oporavak i progres Bora,Timocke Krajine i Istocne Srbije…ne postoji. 3)Ako su odgovori g Zivkovica na 1) i 2) negativni…..neka iznese argumente ZASTO…su negativni.A ako su pozitivni,neka iznese KAKO PODRZAVA ..ILI PODRZATIdobijanje statusa grada za Bor..i navedeni saobracajni koridor.. G.poslanik Mihajlovic se najbrze moguce,javno na ovom portalu u komentarima prethodnog clanka o skupu u Holivudu..POZITIVNO IZJASNIO o prva dva pitanja..i svaka cast…Svi vidimo da je g.Mihajlovic ostao je duzan odgovor na trace pitanje…KAKO PODRZAVA…? Sve u svemu ovaj Portal 030 Bor je u pravom smislu daleko najstariji,najsvetliji i najveci borski prozor u EVROPSKU CIVILIZACIJU GRADJANSKE DEMOKRATIJE…Svaka cast…Jos samo da nas Igor i ostali postovani sa ovog portala…NAPISU PRAVI I ANALITICKI CLANAK O STATUSU GRADA BORA I TOME DA JE JEDINI GRAD U SRBINI KOJI NEMA TAJ STATUS…sto je nevidjeno ponizenje Borana…I intervijusu nadlezne opstinare…STA ONI CEKAJU…ZASTO NE URADE STA TREBA I STO SU ODAVNO URADILI SVI GRADOVI U SRBIJI….I KOGA SE PLASE DA TO URADE…Poslednje pitanje cak se uopste i ne mora postavljati…Jer SVI Borani znaju taj odgovor..i koga se borski opstinari plase.A znaju i svi borski vrapci na granama. A i predstavnici gradjana…oba borska poslanika…Jos jedan pozdrav za Borski Svetlosni Prozor ..Portal Bor 030

  2. U mom komentaru prethodnog clanka o ovom skupu u Holivudu pogresno sam napisao da je g.Mihajlovic jedini poslanik iz Bora i Timocke Krajine…On je jedan od DVA poslanika.Zaboravio sam na drugog i izvinjenje i ISTE najbolje zelje drugom poslaniku g.Milenku Zivkovicu. Iskreno. Ali evo i prilike da i g.Zivkovic javno iskaze svoj stav na ista TRI pitanja..Od kojih se na 1) i 2) poslanik g.Mihajlovic odmah,javno iPOZITIVNO izjasnio ..A na trece VEOMA KONKRETNO..se nije izjasnio… Dakle na pitanja: 1)O dobijanju statusu grada za Bor ,jer je Bor jedini grad u Srbiji ,koji nema status grada…2)O saobracajnom koridoru Istocne Srbije …baz koga oporavak Bora,Timocke Krajine i Istocne Srbije…ne postoji…3)Ako su odgovori na 1) i 2) negativni-koji su argumenti i ZASTO…a ako su pozitivni- KAKO PODRZAVA ? Odgovori na TRECE pitanje su I NAJBITNIJI…Jer poznajem licno bar 4000-5000 ljudi koji takodje deklerativno podrzavaju i status grada i koridor Istocne Srbije…SAMO ONI NISU POSLANICI U SKUPSTINI SRBIJE I PREDSTAVNICI GRADJANA…Podrzavam i ja mir u Juznoj Gvineji i ekoloski pokret u Zapadnom slivu reke Zambezi…jer su mir i ekologija veoma vazni….samo ne radim nista u vezi sa tim. Pozdrav za Borski Prozor u Evropu ..Portal Bor 030.

  3. Ponovo moja greska…izvinjenje gdji Studenki Kovcevic…Za PONAVLJANJE se ne izvinjavam…jer ,,ponavljanje je majka znanja,,..ha,ha,ha…..Nadamo se da ce biti VATRENKA….u zastupanju INTERESA gradjana Bora,Timocke Krajine iIstocne Srbije.

  4. ŽELJA STIŽE ŽELJU!?

    Mom uvaženom kolegi dr Branislavu Mihajloviću prvo, koristim priliku da čestitam na izboru za Narodnog poslanika, da mu poželim uspešan rad na raskrinkavanju stanja u našoj, nekada vodećoj kući u SFRJ i kasnije, RTB Bor, koga su doveli ispod ivice ambisa nestručnim, nepoštenim i kriminalnim rukovođenjem i vođenjem. Čestitam i na hrabrosti da iznese u javnosti istinu i da je prezentuje građanima i građankama Bora uz “šoljicu kafe». Kafa na zdravlje, istina za uvek na videlu. Želim da se spreči, da vladaoci u Boru se ponašaju kao pop u Potemkinovom selu.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime