Ekipa iz Kragujevca pobednik trećeg Memorijala “Miodrag Prvulović Žikajlo” [FOTO]

0
331

Ženski košarkaški klub “Radnički” iz Kragujevac, za koji nastupa Jelena Prvulović, ćerka Miodraga Prvulovića, pobednik je ovogodišnjeg Memorijala koji je organizovan i treću godinu zaredom u čast trenera i košarkaškog sudije, koji je svojim radom ostavio dubok trag u borskoj košarci.

U utakmici koja je odigrana u velikoj hali Sportskog centra Bor, ŽKK “Radnički” iz Kragujevca savladao je organizatora Memorijala, ekipu ŽKK “Zicer” rezultatom 43:53 po četvrtinama (08:12, 11:19, 11:16, 13:06).

Od početka samog meča gošće iz Kragujevca u potpunosti su kontrolisale tok meča, pošto su dobrom odbranom svele domaćina ovog susreta na osam poena za deset minuta.

Druga četvrtina donela je nešto više poena sa obe strane parketa, što su uspele da iskontrolišu Kragujevčanke i da na petnaestominutnu pauzu odu sa dvocifrenom prednošću od 19:31.

Nakon pauze ekipa iz Kragujevca nastavila je u istom ritmu jer i u trećem periodu igre nije dozvolila Borankama da smanje deficit i da u poslednju četvrtinu udje sa manjim zaostatkom.

Poslednjih deset minuta meča pripao je košarkašicama iz Bora koje su uspele da nadigraju rivala iz centra Srbije, ali ispostaviće se nedovoljno i da potpuno preokrenu meč.

Najbolja u pobedničkom sastavu bila je Neda Bezarević sa 16 poena, a pratila je Katarina Vuković sa 14 poena.

U poraženoj ekipi istakla se Tamara Spasić sa 13 poena koja je ujedno bila i jedina dvocifrena.

ŽKK “Zicer”: Marija Ristić 4p, Ivana Milićević 9p, Tamara Bekan 2p, Katarina Stamenković 8p, Tamara Spasić 13p, Miljana Poledica 0p, Katarina Filipović 0p, Dragana Šćopić Mihajlović (nije igrala), Jelena Terzić 7p, Magdalena Živić (nije igrala); Trener: Dejan Jakovljević

ŽKK “Radnički”: Sofija Jovanović 2p, Emilija Zagrađanin 2p, Jovana Pantović 4p, Jovana Miletić 4p, Anastasija Zlatković 0p, Neda Bezarević 16p, Nina Despotović 4p, Katarina Vuković 14p, Mina Vasović 3p, Neda Vasović 4p; Trener: Goran Jovović

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here