Ko i zašto zastrašuje poverenicu PSG Snežanu Tasov?

Pokret slobodnih građana oštro je osudio pokušaj dvojice nepoznatih počinilaca da provale u kuću poverenice Snežane Tasov. Policija je poručila da intenzivno radi na ovom slučaju.

Samo dva dana nakon što je u Boru svečano otvorena kancelarija Pokreta slobodnih građana (PSG), dvojica mladića, navode u Pokretu, pokušala su da nasilno provale u kuću poverenice Snežane Tasov.

„Pokušaj dvojice mladića da pod okriljem noći nasilno uđu u kuću Snežane Tasov, poverenice za Bor Pokreta slobodnih građana, kao i ostavljanje kartonske kutije na kojoj krupnim slovima piše ‘tik-tak’, akt je terora nad slobodnim građanima. Ovaj događaj je veoma ozbiljan, s obzirom da se odigrao samo dva dana pošto je u Boru svečano otvorena kancelarija Pokreta slobodnih građana“, navodi se u saopštenju Pokreta slobodnih građana u kojem pozivaju policiju da što pre otkrije nasilnike, ali i pozadinu ovog incidenta.

„Pokret poziva policiju, kojoj je prijavljen događaj i koja je sačinila zapisnik, da što pre otkrije ko su nasilnici i šta se sve krije iza ovakvog načina zastrašivanja. Pokret slobodnih građana smatra da je svaka vrsta nasilja neprihvatljiva, posebno ako se iza toga krije obračun sa političkim neistomišljenicima“, kažu u PSG.

Povodom ovog slučaja oglasio se i načelnik Policijske uprave Bor, Branislav Stojadinović, koji je istakao da policija intenzivno radi na rasvetljavanju ovog događaja.

„Policijskoj upravi u Boru prijavljeno je da su dva NN lica jednoj sugrađanki pokucali na vrata stana i ostavili kutiju na kojoj piše ‘tik-tak’ u kojoj je bila mačka, a zatim se udaljili sa lica mesta. Odmah po prijavi policija je izašla na teren i obavila uviđaj. O događaju je obavešteno i nadležno tužilaštvo. Policija intenzivno radi na rasvetljavanju svih okolnosti ovog događaja i identifikaciji počinilaca“, izjavio je Stojadinović.