Korak bliže Domu omladine u Boru [VIDEO]

1
63

Posle današnjeg sastanka grupe mladih okupljene oko inicijative “Mladi u centru” i predstavnika lokalne samouprave Bor je bliži formiranju Doma omladine.

Konstruktivan razgovor pomogao je rešavanje otvorenih opitanja, pa su predstavnici udruženje “Srbija u pokretu”, koja stoji iza inicijative “Mladi u centru”, zadovoljni razgovorom sa rukovodstvom opštine Bor

“Dogovori vezani za pravni status i finaniranje su jako dobri. Nadam se da će ova saradnja ostati na ovako dobrom nivou. Planiramo redovne sastanke sa lokalnom samoupravom. Učestvovaćemo i u izradi Lokalnog akcionog plana za mlade, kojim će biti predviđeno postojanje Doma omladine u sklopu borskih institucija”, kaže Nikola Pešić, predstavnik inicijative “Mladi u centru”.

Po prvi put su na ovom sastanku transparentno otvoreni zajednički ciljevi mladih i opštine koji se tiču omladinskog centra, kaže Aleksandar Milikić, predsednik opštine Bor.

“Postoji niz pitanja koje moramo rešiti, pre svega imovinskih, jer još nismo definisali problem lokacije. Sve ostalo su tehničke stvari koje se rešavaju u hodu. Meni je drago i moram podržati ovu ideju, jer su mladi u Boru pokazali da znaju da se bore za svoja prava. Jaka omladina znači i jako društvo”, istakao je Milikić.

Ovom prilikom je bilo reči i o nekim oblicima organizovanja omladinskog centra, a i o finansijskoj održivosti.

“Mladi ljudi imaju ideju i perspektivu kako da održe sve to, a i mi ćemo, kao lokalna samouprava podržati i videti kako možemo i iz budžeta finasirati ove aktivnosti. Do sada omladina nije dovoljno koristila resurse opštine Bor, ali je najbitnije u narednom periodu izraditi Lokalni akcioni plan za mlade. Ova dobra omladinska priča je otvorena još 2011. godine, danas se nastavlja u mnogo većem obliku i sa više energije i ostaće posle svih nas”, zaključio je Milikić.

Za osnivanje Doma omladine, nedavno je prikupljeno i predato lokalnoj samoupravi oko 5500 potpisa građana opštine Bor.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]

1 KOMENTAR

  1. ….Ha,ha,ha….UVEK bilo…..i ovi neki novi klinci to znaju…jer su pametni….masovnost+ javnost =rezultat……Velika,mala ,srednja prica …nebitno …Treba uciti od mladjih…. A TAKO je bilo i sa KRSTOM na spomeniku palim u Prvom svetskom ratu u glavnoj ulici kod stare banke u Boru… i sa STATUSOM GRADA za Bor …a ISTO..tako ce biti i sa saobracajnim KORIDOROM Istocne Srbije…bez koga napredak i progres i Bora,ni Borskog okruga ..ni Timocke krajine…NE POSTOJI…Bez auto-puta,zeleznickog koridora i drugih savramenih aspekata saobracaja nije se oporavio NIJEDAN REGION U EVROPI…pa nece ni Istocna Srbija ni Timocka keajina ….ni u njoj Bor…TO SU BAJKE ZA MALU DECU I MISEVE….ZATO se u SVIM REGIONIMA Srbije i grade i projektuju i finansiraju saobracajni koridori..kroz Sumadiju, PomoravljeZapadnu Srbiju,Juznu Srbiju,Banat,Podrinje,Rasku oblast, Srem, Backu,Macvu..samo je finansiranje KORIDORA OVOG REGIONA ISTOCNE SRBIJE.. . BLOKIRANO…Ali resice se i taj problem..SIGURNO… STO POSTO SIGURNO…Ha,ha,ha.. …A ko se plasi ..pravac u misiju rupu..kod ONIH predsednika opstina Borskog okruga koji ne smeju JAVNO DA IZGOVORE NI IME OVOG KORIDORA…koji je u bukvalnom smislu kiseonik za gradjane tih opstina…A ..TO sto iza zatvorenih vrata govore da je to jedini.spas za ceo ovaj kraj koji demografski bukvalno NESTAJE…TO JE NISTA. Neka to kazu SVOJIM GRADJANIMA…GLASNO I JAVNO ….ako nisu plasljive snajke…A ako jesu ..udavacemo ih…i opet svima lepo…A ko god da ih pritiska..samo pritiska…..Cudo je pritisak…ali je mnogo POTISAK jaci…Ima jacu i siru.. bazu….A i KO je taj baja koji ce da zabrani koridor kroz Istocnu Srbiju…Kako se zove ta strasna azdaja …da znamo pa da svi pobegnemo u misiju rupu…..Smesno…A ovi misevi koji se jave iz mraka.. …i mrace po portalu….tipa..nece nikad biti..to su price..spinovanja..i prosipaju te uvek iste budjave pomije… samo GLEDAJTE…i hvatajte beleske.. i pravac UDBA…ha,ha,ha…Samo ta gospodja vise ne stanuje tamo…

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here