Predata inicijativa za osnivanje borskog Doma omladine [FOTO]

4
93

Grupa od stotinak mladih okupljenih predala je danas Opštinskoj upravi Bor inicijativu sa 5.500 potpisa za osnivanje Doma omladine. 

Inicijativa “Mladi u centru” već mesecima sprovodi aktivnosti koje za cilj imaju osnivanje Doma omladine u Boru.

Uz 5.500 potpisa građana i građanki predato je i pismo predsedniku opštine Bor sa pozivom na otvoreni razgovor o stanju i perspektivi mladih u Boru.

“Želimo da sarađujemo, ali ako budemo naišli na zid od strane lokalnih političara – mi ćemo taj zid preskočiti”, poručuju iz inicijative “Mladi u centru”.

Ideja o osnivanju “Doma omladine” nastala je u februaru kroz akciju Dotmokratija kada su aktivisti udruženja “Srbija u pokretu” pitali sugrađane šta im nedostaje u gradu.
Od tada, formirano je više timova koji udruženo rade na ovoj inicijativi. Ovi mladi ljudi svakodnevno ulažu svoje vreme i trud u nešto što je našem gradu itekako potrebno.

“Sramota je da susedni grad Zaječar ima čak dva omladinska centra, a da se naši mladi bore da dobiju svoj Dom omladine”, poručuju “Mladi u centru”.

O motivima da potpise predaju baš na dašanji dan mladi iz Bora kažu: “Kako je ovo najveća inicijativa građana u istočnoj srbiji od 2000. godine do danas, želeli smo simbolično da je predamo baš na ovaj dan. Tada je i demokratija došla u našu zemlju, tako i mi želimo se napokon glas mladih čuje i poštuje. Da zajedno kroz međugenerecijsku saradnju stvaramo bolji Bor i podsticajno okruženje za sve, a ne da teramo ljude odavde”.4 KOMENTARA

  1. Opa,opa…..vidi..vidii…Neki novi klinci…Neki novi klinci…Neki novi klinci… Ajmo braco… stari borski preletaci…Farbanje,anduliranje,tapiranje,vruce i hladne trajne…. liposukcije,silikonizacije..zatezanje i utezanje.. steznici,mideri,halteri ..Nije to vise tek tako lako …Treba preleti medju omladinu….

  2. .ne moze nam niko nista …jaci smo od sudbine.. Samo.bilding,strecing,dzoging,lifting…samo hip-hop…hip-hop…hip -hop….i naravno…Dzej.

  3. Koja to dva omladinska centra ima Zaječar? A i jedan koji ima je omladinski centar udruženja građana, nije gradski… a koji je taj drugi?

    I kako je to od regionalnog doma omladine, za koji su prikupljani potpisi, a sad odjednom borski dom omladine…

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime