Kristijan Golubović u petak u Boru

Aleksandar Kristijan Golubović, jedan od najpoznatijih „žestokih momaka“, simbol zloglasnih devedesetih godina prošlog veka, čovek koji je skoro dve decenije proveo u domaćim i inostranim zatvorima zbog raznih kriminalnih radnji biće „specijalni gost“ žurke „Volim devedesete“ koja će u petak biti održana u jednom borskom noćnom baru.

kristijan-golubovic

Iako je u decembru prošle godine pušten iz pritvora u kome je proveo četiri godine, a već u januaru osuđen na 12 godina robije zbog dilovanja droge, Aleksandar Kristijan Golubović je postao prava estradna zvezda.

Od kako je na slobodi Golubović se često pojavljuje u javnosti, negirajući optužbe za dilovanje droge i prikazujući se kao svestrana ličnost sa darom za umetnost.

Popularnost i kult koji je stvoren oko njegovog imena preporučuje ga za televizijske emisije i gostovanja na žurkama gde se predstavlja kao „specijalni gost“.

Tako će i u Boru, u petak (25. aprila) u noćnom klubu „Intima“  biti održana žurka posvećena devedesetim godina prošlog veka čiji je jedan od glavnih simbola, upravo Golubović.

 

NUNS protiv „kristijanizacije“ medija

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), izadalo je saopštenje u kome upozorava medije i javnost na učestale programske sadržaje u kojima se propagiraju pojedinci koji iza sebe imaju bogat kriminalni dosije. NUNS posebno brine kontekst u kojem se osobe, poput Kristijana Golubovića, predstavljaju najširoj publici.

U saopštenju se dalje davodi da mediji, prećutkujući ili olako prelazeći preko činjenica da se radi o osobi koja za sobom ima više teških krivičnih dela i koja je skoro pola života provela u zatvoru, ne samo da dovode u zabludu građane Srbije, već šalju veoma opasne poruke, pre svega, mlađim generacijama.

Izostanak ovakvih informacija, sasvim sigurno, podgreva nasilje i stvara lažnu sliku o posledicama bavljenja kriminalom.