Ljaljić: U Srbiju ove nedelje stiže 10 miliona maski iz Kine

2
360

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić izjavio je danas da očekuje da ove nedelje iz Kine dođe 10 miliona zaštitnih maski i da će one ove nedelje biti u apotekama.

Ljajić je za Radio-televiziju Srbije rekao da su maske najtraženija roba u svetu, da je proizvođač u Kini na početku epidemije prestao proizvodnju, ali da je ona ponovo uspostavljena, dok je Turska kao drugi proizvođač maski zabranila izvoz dok se ne namire domaće potrebe.

On je naglasio da osnovnih životnih namirnica u Srbiji ima dovoljno.

Upitan o južnom voću, Ljajić je istakao da ne očekuje da će doći do nestašica, već da će snabdevanje biti usporeno, ali i da će cene južnog voća verovatno i rasti.

Ljajić je rekao da će u nedelju za penzionere ponovo biti otvorene prodavnice u ranim jutarnjim terminima, ali da ne može da kaže koliki će biti broj prodavnica.

(Bor030 / FoNet / RTS / RTV)

2 KOMENTARA

  1. Iz Kine 10 miliona zaštitnih maski u apotekama…I to narodu naplaćuju 120 rsd po komadu…a realna cena je 12 rsd.E..Srbijo..bravo..bravo!!!!

  2. Uzas,maska kosta 120 din.u drzavnoj apoteci,a pre je bila 20 din.Bezobrazluk drzave povecati cenu za 500%.ajd da su povecali na 50 din.ali ovo je preterano

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime