Ljubitelji životinja poveli “medijski rat” protiv JKP “3. oktobar” [VIDEO]

4
135

Ljubitelji životinja iz Bora uz podršku istomišljenika iz čitavog sveta poveli su svojevrsni “medijski rat” putem društvenih mreža protiv Javno-komunalnog preduzeća “3. oktobar”, odnosno protiv službe “Zoohigijena” ovog preduzeća.

Foto: Fejsbuk strana "Pravda za Mikija"
Foto: Fejsbuk strana “Pravda za Mikija”

Pojedinci i udruženja za zaštitu životinja optužuju borsko komunalno preduzeće da na “surov i brutalan” način postupa prema psima lutalicama.

Na društvenim mrežama kruže fotografije na kojima se vidi da su psi smešteni u malim kavezima za koje se tvrdi su slikane u prostorijama službe “Zoohigijena” JKP “3. oktobar”.

Takođe, objavljen je i snimak “hvatanja” psa, nedaleko od borske Gimnazije i Mašinsko-elektrotehničke škole, koga radnik u uniformi “3. oktobra” vuče po zemlji.

Ljubitelji životinja su se organizovali i pokrenuli internet peticiju i nekoliko Fejsbuk strana kako bi skrenuli pažnju svetske javnosti.

Sa druge strane iz JKP “3. oktobar” su demantovali ove optužbe uveravajući javnost da se primereno brinu o životinjama, kao i da poštuju sve zakonske propise koji regulišu ovu oblast.

Na zvaničnoj internet strani JKP  “3. oktobar” postavljene su fotografije na kojima se vide prostrani kavezi, uredne prostorije i veterinarska oprema.

4 KOMENTARA

  1. A to što ne može više da se prošeta normalno od pasa lutalica, to nema veze? Laju po celu noć, napadaju prolaznike, deca navukla traume zbog istih, ali zaboga moramo poštovati “prava” besnog psa, ipak je on bitniji nego neko tamo dete, žena ili čovek!

  2. pod hitno da se tuzat ovie gnasni luge i da si dobijata kaznata na nacin kako sto tie se odnesuvaat so zivotnite

  3. Ako vec toliko pass lutalica?sta se desilo sa onima sto su bili u kavezima?od tiliko pasa po ulicama za stampu od vaseg Hitlerovog 3-eg oktobra samo 3 u dva kaveza…ma ajde ne jedite sta ne treba da se jede
    ..

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime