Međunarodni dan mladih obeležen i u Boru

Povodom Međunarodnog dana mladih danas je u Opštini Bor održan prijem gde su pored mladih iz Bora i Srbije prisustvovali i mladi volonteri  iz pojedinih zemalja sveta.

dan-mladih-bor

Položaj mladih u našoj državi nije na zavidnom nivou. Član borskog Opštinskog veća zadužen za omladinu, Marko Nikolovski, izjavio je da bi taj problem mogao biti rešen kroz interakciju, druženja i angažovanje većeg broja mladih.

„Današnji sastanak bio je veoma konstruktivan, a učesnici MORIEK-a iz raznih zemalja uveličali su nam ovaj važan događaj. Što se tiče aktivnosti, mi ćemo u saradnji sa Kancelarijom za mlade i drugim omladinskim organizacijama održati radionice, kao što smo to i do sada radili. Na taj način motivisaćemo omladinu da utiče na poboljšanje svog trenutnog statusa u društvu“, izjavio je Nikolovski.

dan-mladih

Na sastanku se, takođe, pomenula i tema Lokalnog akcionog plana (LAP) za mlade i njegove revizije. Prema rečima Srećka Zdravkovića, predsednika Kancelarije za mlade opštine Bor, do kraja godine planira se razvšetak revizije.

„Dosadašnjom proverom LAP-a došlo se do zaključka da su tri ključna prioriteta mladih u opštini Bor promenjena. Sada će se više pažnje obratiti na zaposlenje, obrazovanje i vaspitanje i bezbednost. Pored toga, neizostavni delovi akcionog plana jesu i osnivanje Omladinskog centra, te predmeti na polju ekologije“, pomenuo je Zdravković.

Međunarodni dan mladih se u Srbiji obeležava od 2007. godine, a Kancelarija za mlade opštine Bor ovaj događaj organizuje četvrtu godinu zaredom. Ove godine manifestaciju će ispratiti četvorodnevni program.