Mihajlo Stanković prvi doplivao do Časnog krsta na Borskom jezeru [FOTO I VIDEO]

4
4266

Mihajlo Stanković iz Bora pobednik je prvog plivanja za Časni krst održanog povodom Bogojavljanja na Borskom jezeru.

Mihajalo je kapiten juniorske selekcije Vaterpolo kluba Bor i ovo mu je prvo plivanje za Časni krst. Kaže da je imao pripreme u vaterpolo klubu, kao i da se kupao hladnom vodom, ali je ipak sreća učinila svoje.

Plivalo je 27 takmičara među kojima i Ivana Veljković, jedina dama među hrabrim plivačima koji su se usudili da uskoče u ledenu vodu Borskog jezera.

Inače, Bogojavljenje je jedan od 15 najvećih hrišćanskih praznika. Za ovaj praznik se pliva  za Časni krst 33 metra, što simbolizuje broj godina života Isusa Hrista.

Za posetioce organizovan je bio besplatan autobuski prevoz od Bora.

Prvo bogojavljansko plivanje za Časni krst na Borskom jezeru organizovali su sveštenici Hrama Sveti velikomučenika Georgija u Boru i lokalna samouprava.

4 KOMENTARA

  1. Cestitam decku koji je prvi doplivao do krsta, a ostalim ucesnicima svaka cast, nadam se, da ce se nastaviti sa organizovanjem I tradicijom ovakvih skupova I manifestacija…bravoo za grad Bor….👏👏👏

  2. 😀 Alal vera svim plivacima..!!! Sve čestitke Mihajlu na pobedi ..Junacki..Alal vera momčino !!! Divljenje svih nas i nasoj danas jedinoj dami u ledenoj vodi jezera…..Na kraju ali nikako ne poslednjem..sve cestitke i ovom ,mislim ,najstarijem takmicaru .. trepozovcu-senioru..Koji je ,cini mi se , stigao na cilj u prvoj u grupi najbrzih……Ali dace Bog ,vezbace , pa ce iduce godine biti jos brzi…😀 .. I ne treba ga nikako potcenjivati …Meci je mnogo opasan takmicar…. Nije sto mi je Kum…nego stvarno..😂😂😂 I pozdrav iz toplog 🚞.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here