“Mladi u centru” organizovali predstavljanje konkursa za omladinske projekte

0
57

U prostorijama nekadašnjeg Turističkog saveza (jedne od potencijalnih lokacija budućeg Doma omladine) organizovana je prezentacija konkursa za projekte koje dodeljuje Regionalna kancelarija za saradnju mladih (Regional Youth Cooperation Office – RYCO).

Regionalna kancelarija za saradnju mladih nedavno je raspisala poziv organizacijama civilnog društva, omladinskim organizacijama i srednjim škole za predloge projekata koji imaju za cilj pomirenje u regionu kroz mobilnost, saradnju i aktivizam mladih.

Aktuelni konkurs se odnosi na predloge projekata koji se bave interkulturalnim dijalogom ili aktivnim učešćem i društvenim uključivanjem.

RYCO će za predloge koji budu izabrani u prvom pozivu obezbediti 900.000 evra. Predlozi u vrednosti između 10.000 i 35.000 evra mogu da se pošalju do 15. novembra.

Ideja je da se konkursi za projekte raspisuju najmanje dva puta godišnje, čulo se na današljoj info sesiji.

Konkursna dokumentacija i dodatne informacije o pozivu se nalaze na sajtu Regionalna kancelarija za saradnju mladih – www.rycowb.org.

Predstavljanje konkursa organizovala je inicijativa “Mladi u centru” udruženja “Srbija u pokretu”. Mladi okupljeni oko ove inicijative se od početka godine intenzivno bore za formiranje Doma omladine u Boru i do sada su imali brojne akcije. Inicijatu je svojim potpisom podržalo 5.500 građanki i građana, a trenutno se predstavnicima borske lokalne samouprave vode razgovori o načinu rada i lokaciji budućeg Doma omladine.

Aktivisti su samoinicijativno očistili i uredili, inače ruinirani, prostor nekadašnjeg TS-a za potrebe održavanja današnje prezentacije kojoj su prisustvovali i predstavnici OEBS-a čiju su podršku, takođe, dobili.

Ovaj prostor se uz Dom kulture pominje kao jedna od potencijalnih lokacija budućeg Doma omladine.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Tekst je deo projekta “Borski omladinski žurnal” koji se sufinansira sredstvima Opštine Bor u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.[/box]

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here