„Montevideo, vidimo se!“, napokon, u Boru

Drugi nastavak filma Montevideo, pod imenom „Montevideo, vidimo se!“ prikazivaće se u borskom bioskopu „Zvezda“ od, četvrtka, 30. januara do 5. februara u terminima od 17 i 20 sati. Cena ulaznice je 300 dinara.

montevideo-vidimo-se

Posle odlaganja, borska publika će imati priliku da uživa u nastavku filmske priče o učešću domaće fudbalske reprezentacije na Prvom zvaničnom svetskom prvenstvu u Montevideu, 1930. godine.

Drugi film nosi nazim „Monte video, vidimo se!“ i prati priču po dolasku reprezentacije u daleki Urugvaj.

Inspirisana istinitim događajima ovo je priča o istorijskom uspehu domaćeg sporta i nastavak prvog filma koji je opisivao dešavanja koja su prethodila samom Prvenstvu.

montevideo-vidimo-se-ss

Fudbalska saga iz 1930. godine se nastavlja u glavnom gradu Urugvaja, gde se nakon napornog tronedeljnog putovanja preko Atlanskog okeana, prva formirana reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavije našla među učesnicama Prvog svetskog prvenstva. Ekipa iz jedne male balkanske zemlje, kojoj svi daju minimalne šanse za uspeh, žrebanjem dobija za protivnike glavnog favorita prvenstva, reprezentaciju Brazila!

Predvođeni čvrstim entuzijazmom, vizijom i idejom zajedništva Tirke, Moša, Milutinac, Jakša i ostali momci iz tima, zahvaljujući svom talentu, mladošču i istrajnošću, ulaze na velika vrata sportske scene. Vest koja je obišla ceo svet je da je reprezentacija Jugoslavije osvojila treće mesto na Svetskom prvenstvu!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ZZVcSby4J9Y[/youtube]

U glavnim ulogama igraju: Miloš Biković, Petar Strugar, Armand Assante, Viktor Savić, Elena Martinez, Branko Đurić, Predrag Vasić, Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Ivan Zekić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović, Srđan Timarov, Andrija Kuzmanović, Nenad Heraković, Uroš Jovčić, Milan Nikitović, Rade Ćosić i Bojan Krivokapić.

Specijalni gosti: Vlastimir Đuza Stojiljković, Dragan Nikolić i Concha Hidalgo.

Režija: Dragan Bjelogrlić
Scenario: Dragan Bjelogrlić,Ranko Božić, Dimitrije Vojnov
Producent: Dejan Petrović
Žanr: drama
Trajanje: 152 minuta

Cena ulaznice za domaće filmove je 300 dinara.
Informacije na telefone: Centar za kulturu (030) 424-546 ( od 8 do 14 sati) i bioskop „Zvezda“ (030) 421-259 ( od 17 do 21 sat).