Narodna stranka Bor: Povećanje cene grejanja je “bezobrazluk”

1
693

Gradski odbor Narodne stranke (NS) u Boru kritikovao je aktuelnu vlast zbog najavljenog povećanja cena komunalnih usluga i vrtića.

U saopštenju za javnost NS je podsetila da je ukazivala na lošu situaciju u javnim preduzećima u Boru, a da je to “pritisnut činjenicama” priznao i gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Iz ove političke opcije ocenjuju da je povećanje cene grejanja 17 odsto, pored subvencija od 120 miliona “bezobrazluk”.

“Nemoralno je da vlast preko leđa građana leči svoju višegodišnju nesposobnost da vodi javni sektor”, kažu iz NS.

NS ocenjuje da je rad javno-komunalnih preduzeća “Toplana” i “Vodovod” mogao biti stabilizovan novcem od oproštenog duga koji je nekadašnji Rudarsko-topioničarski basen Bor imao prema gradu.

Iz NS se pitaju da li je izdvajanje 127 miliona dinara za održavanje i proširenje javne rasvete “najveći prioritet grada ili je u pitanju prevara”.

Sednica Skupštine grada Bora na kojoj će odbornici razmatrati nove cene usluga “Toplane”, “Vodovoda”, “3. oktobra” i “Bambija”, najverovatnije, će biti održana naredne nedelje.

Predstavnici opozicije, nezadovoljni kako se grad vodi, bojkotuju rad lokalnog parlamenta.

1 KOMENTAR

  1. Želja Toplane da se poveća cena grejanja za 17% bojim se da je prevelika. Cena grejanja je povećana marta meseca ove godine za 7,6% ili 5, 83 dinara/m2. Da li se odgovorni iz Toplane i grada Bor pitaju šta je toliko poskupelo za 17% u ukupnim troškovima sistema toplifikacije Bora, s jedne strane a s druge, penzije miruju, realno padaju, takođe i plate, u većini slučajeva, stagniraju. Naprotiv, samo u medijima bliskim vlastima pričaju kako živimo u raskošu sa platama i penzijama no ikada veće? Rast privrede među najvećima u Evropi, a stvarno na začelju te iste Evrope. Neko baš laže? Povećane cene treba neko i da može da plati.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime