Nezgoda u Topionici, povređeno šest radnika

3
60

Tokom treće smene, u noći između utorka i srede, dogodila nezgoda u borskoj Topionici u kojoj je lakše povređeno šest radnika.

rtb-topionica-konvertor

Vreli tečni rastop iz konvertora se razlio i tom prilikom povredio radnike.

Manja količina rastopa koja je pala na platformu oštetila je kablove za napajanje, merenje i signalizaciju, a varnice su oprlile šestoricu radnika koji su, nakon pregleda u borskoj Bolnici, vraćeni kućama, saopšteno je iz Rudarsko-topioničarskog basena Bor.

Posledice su vrlo brzo sanirane, pa proizvodnja u ostalim delovima Topionice i Fabrici sumporne kiseline nije prekidana, produžena je samo pauza između dve konvertorske operacije, navedeno je u saopštenju.

3 KOMENTARA

  1. Ponovo havarija i povrede ljudi ????? Ponovo ???! Ljude i njihove porodice je ovaj put spasila sreca. I……..? Jad i sramota.

  2. НЕДАЋА У РТБ БОР СУСТИЖЕ НЕДАЋУ(?)

    У ноћи 1. новембра 2016. године око 23 сати, нажалост, догодила се несрећа где су повређена седам радника. Ово је у континуитету велико онеспособљавање невиних радника запошљених у РТБ Бор. О РТБ Бор најпре је писано у хвалоспевима о обарању светских рекорда у производњи и профитима, а сада у сумарним причама о погибљима радника, губицима у пословању, лажним извештајима у пословању, која стизала у Владу Србије и неиспуњавању задатих обавеза. Влада Србије и менаџмент РТБ Бор, заједно са челником господином Спасковским, мора да се питају здружено дали РТБ Бор треба да производи бакар, злато и сребро или, на жалост, инвалиде рада и убијање радника на радним местима. Наиме, у новој топионици, најновија у свету, али и не најмодернија, како су је прогласили они који најмање имају права за то, три радника су остала без екстремитета, у флотацији Великог Кривеља једном раднику је извучена рука из тела, пре тога има један случај погибља радника подизвођача у топионици бакра, а други случај у Руднику бакра Мајданпек, где је погинуо радник из околине Ниша. У овим случајевима тужилаштво не треба да крене од непосредних руководиоца настрадалих или обогаљених, већ од челника РТБ Бор и менаџмента. Менаџмент РТБ Бор је лагао Владу Србије, целу јавност и себе о увеличаним резултатим светских рекорда у производњи и профитабилном пословању. То је трајало, знано или незнано до пре неки дан када је премијер обзнанио да га менаџмент РТБ Бор лагао (за децу, неки најиван тип, зар не?) кроз извештаја о пословању и да је држава упумпавала по сто милиона евра годишње у РТБ Бор, а РТБ Бор нити плаћа струју, рударску ренту и осталих дажбина и рачуне подизвођачима, нити постиже пројектовану производњу и рентабилно пословање, а у извештајима и изјавама за јавност фингирају се резултати у баснословним успесима. За излечење рана повређених неће помоћи ни клечање премијера пред кинезима, нити бајколажима Спасковског (који је требао поодавна да буде подстанар Ђенчићовој вили), нити баснообећањима, а све у функцији да би се највећи кривци заштитили (а зашто???). Да ли на то има право држава, премијер и осталих, а инвалиди остају без средстава за егзистенцију, немоћни да раде неки посао, а имају породицу са недужном дечицом. Траже се правда и остало…? Премијер нека држи Спасковског на челу РТБ Бор до последњег живог радника те фирме, некада од угледа и поноса, а сада на ивици амбиса, који још није избегнут и поред отписа деветсто милиона евра на име грбачи народа.

  3. S obzirom da se premijer svojski zauzeo, na radost Borana i Boranki, da spasi RTB Bor i da ga ponudi Kinezima, čak ako treba i klečaće ispred kineskog premijera. Preporučujem premijeru da ne kleći ispred kineskog premijera u Rigi zbog RTB Bor, mada su kolege, kinez će to pogrešno protumačiti, kao šlihtanje, uvlačenje i dodvoravanje, a to nema u Kini. Bolje je da dovede Spaskovskog da on kleči pred njim u topionici bakra u Boru, koja počela da proizvodi invalide rada, a ne bakar, i da se ne izvinjava ugroženim ljudima od nekulture njegovog pulena, koji nema “č” od čoveka. Taj, Sosan bi prodao i rođenu majku sebe radi.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here