Novinari Eko kampa posetili Bor i njegove turističke destinacije

Opština Bor je juče ugostila 20 novinara iz cele Srbije, zajedno sa učesnicima „Eko kampa“ i udruženja „Društvo mladih istraživača“ i „Village“ u okviru foto safarija. Na sastanku se čulo da Bor više nije crna tačka na karti, već da sa svojim prirodnim lepotama predstavlja svojevrsno turističko mesto.

„Ovo je izuzetno kvalitetna organizacija koja se bavi istraživanjima sa svih aspekata ekologije u našoj opštini. Bor je na karti crna tačka što se ekologije tiče, međutim, u prirodi kada ljudi dođu uveravaju se da to zaista nije tako. Bor nije više samo rudarski grad već je grad turizma, cveća, zelenila, Bor je grad koji odiše jednom drugom lepotom“, rekao je Branko Perić, zamenik predsednika Optine Bor.

U našem gradu se okupilo 20 novinara iz cele Srbije da ispromovišu zeleni prsten Bora, da vide prirodne vrednosti i predstave način na koji se brinemo o njemu.

„Članovi udruženja su novinari koji se bave oblašću ekologije, a cilj nam je podizanje svesti javnosti i značaj očuvanja zdravlja životne sredine, upoznavanje sa prirodnim lepotama naše zemlje i svojevrsna edukacija novinara na terenu. Čuli smo da se u posledinjih par godina dosta radilo na poboljšanju kvaliteta vazduha tako da možemo da kažemo da stanje u Boru i nije tako loše“, izjavila je Dragana Ratković, članica udruženja ekoloških novinara „Eko vest“.