Održan sajam zapošljavanja u Boru

Jedanaesti sajam zapošljavanja, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, održan je danas u  donjoj galeriji Sportskog centra u Boru.

sajam-zaposljavanja-2014

Na današnjem Sajmu, 24 poslodavaca iskazalo je potrebu za oko 160 lica različitih zanimanja i stepena stručne spreme. Nezaposlena lica bila su u prilici da na štandu Nacionalne službe dobiju sve potrebne informacije za izradu biografije i mogućnosti predaje poslodavcima za veći broj slobodnih poslova po vlastitom izboru.

Prema rečima Sonje Stanković, direktora filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru, oko 20 posto učesnika sajmova za zapošljavanje uspeva i da nađe posao.

„Mislim da poslodavci još uvek nisu shvatili mogućnosti koje im pruža sajam. Oni na taj način mogu u neposrednom kontaktu sa nezaposlenim licima da vrše projekciju neke svoje naredne potrebe za kadrovima, jer ovako mogu da saznaju mnogo više o potencijalnom kandidatu za radno mesto, nego samo putem prijave.“ – dodaje Sonja Stanković.

Na ovogodišnjem sajmu zapošljavanja 32 radna mesta bila su rezervisana za osobe sa invaliditetom.

Nacionalna služba za zapošljavanje i druge institucije ulažu napor da se bar ublaži veliki problem nezaposlenosti u Srbiji, zbog kojeg se i održavaju sajmovi zapošljavanja, a cilj sajma je da se omogući kontakt nezaposlenih sa poslodavcima.